Aşa se prepară adevăratul tiramisu italian! Secretul pe care orice gospodină trebuie să ştie ca să obţină un desert ispititor

Cine nu adoră deliciosul tiramisu? Ba, multe dintre gospodine sunt adevărate experte în prepararea spectaculosului desert italian.

11 feb. 2022, 17:15
Aşa se prepară adevăratul tiramisu italian! Secretul pe care orice gospodină trebuie să ştie ca să obţină un desert ispititor

Adevăratul tiramisu italian are, însă, secretele lui. În rândurile următoare, îţi propunem să încerci reţeta originală de tiramisu. Nu este deloc greu de preparat, iar rezultatul este fabulos.

Adevăratul tiramisu italian. Ingrediente necesare

  • 4 ouă
  • 500 g mascarpone
  • 300 g de biscuiți savoiardi
  • 300 ml de cafea mai lung
  • 100 g zahăr
  • 100 de cacao

Cum prepari tiramisul autentic

Iată cum se prepară deliciosul desert de sorginte italiană, potrivit tvpaprika.ro

Separă cu atenție gălbenușurile și albușurile. Bate gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până obţii o spumă. Adaugă mascarpone, câte o lingură, până obţii o cremă foarte tare. Pune preparatul la frigider.

Citeste si Muşuroi de cârtiță cu banane. Reţeta unui tort deosebit şi spectaculos

Separat, bate albuşurile. E foarte important să nu fie nici urmă de gălbenuş în albuş ca să se poată bate tare. Adaugă un strop de sare. După ce s-au bătut un pic, adaugă zahăr treptat. Când albuşurile s-au întărit, amestecă cu crema mascarpone. De obicei, nu intră toată cantitatea, depinde de cât este de groasă și tare crema mascarpone. Amestecă încet de jos spre sus.

Între timp, pregăteşte o cafea amară, mai lungă. Trece pişcoturile prin cafea, dar nu le lăsa să se înmoaie prea tare.

Acum începe să montezi prăjitura. Pune un strat de pișcoturi, unul de crema groasă, unul de pișcoturi și unul de cremă. La sfârşit, pudrează cu cacao şi lasă-l să se răcească în frigider cel puţin 4 ore.

Citeste si Scovergi simple. Cea mai ușoară rețetă, cele mai gustoase scovergi

Lucruri neştiute despre tiramisu

Tiramisu este un desert dedicat prostituatelor din Italia. Asta pentru că zahărul şi cafeaua te ţin activ pe timpul nopţii. Tiramisu înseamnă, de fapt, „agaţă-mă” sau „fă-mă fericită”.

Secretele celui mai bun tiramisu

Chef Adi Hădean scrie, pe blogul său culinar, că la prepararea acestui desert este recomandat să folosim câteva trucuri:

– utilizează ouă mari, ecologice;

– foloseşte pişcoturi făcute în casă;

– alcool: caută Marsala sau Amaretto

– fă o cafea tare, pune în ea un degetar de Marsala și unul de apă rece

– bate gălbenuşurile cu zahăr până devin spună. Ai rabdare până se dizolvă zahărul

– însiropeazăp işcoturile cu cafea rece

– la montaj, pune un strat subţire de cremă sub pișcoturi

– păstrează tiramisu la frigider, între 2 si 4 grade Celsius.