O tânără de 22 de ani i-a furat computerul lui Nancy Pelosi în timpul asaltului de la Capitoliu. Este suspectată că a vrut să-l vândă ruşilor

O tânără din Pennsylvania este suspectată că a intenţionat, fără succes, să vândă serviciilor ruse computerul liderei democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, furat în timpul asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie.

18 ian. 2021, 21:03
O tânără de 22 de ani i-a furat computerul lui Nancy Pelosi în timpul asaltului de la Capitoliu. Este suspectată că a vrut să-l vândă ruşilor

Potrivit actului de inculpare, consultat de AFP, Riley Williams, în vârstă de 22 de ani, originară din Pennsylvania, s-a numărat printre cei care au luat cu asalt Capitoliul. Imagini difuzate de postul britanic ITV arată o tânără, a cărei mamă i-a confirmat pentru ITV identitatea, îndemnând mulţimea să se îndrepte spre etajul clădirii. Un martor anonim, interogat de autorităţile americane, afirmă că a văzut alte înregistrări video în care Riley Williams lua un computer (sau un hard-disk) din biroul lui Nancy Pelosi.

Potrivit acestui martor, fost partener al femeii, citat în actul de inculpare, tânăra intenţiona să trimită materialul unui contact în Rusia pentru ca acesta să-l vândă serviciului rus de informaţii externe (SVR).

Se pare că operaţiunea a eşuat în final, din motive neprecizate, aşadar Riley Williams ar fi încă în posesia computerului lui Nancy Pelosi sau l-ar fi distrus. Pe numele tinerei, despre care mama sa a spus la ITV că a părăsit domiciliul familial, a fost emis un mandat de arestare.

Citeşte şi Un bărbat înarmat a fost arestat în apropiere de Capitoliu. Deținea un pistol și 500 de gloanțe

Actul de inculpare împotriva lui Riley Williams a reţinut deocamdată doar acuzaţiile de intrare prin efracţie şi tulburarea ordinii publice, nu şi furt.

Aproape 70 de persoane au fost deja inculpate în urma evenimentelor de la 6 ianuarie, potrivit Departamentului Justiţiei. Autorităţile au mai procedat duminică la o serie de arestări. Capetele de acuzare includ intrare prin efracţie, port interzis de arme, tulburarea ordinii publice sau agresarea forţelor de ordine.

Sursa: Agerpres