O tânără din Iaşi, dată în judecată în urma unor postări de pe un cont de Facebook. Se cer daune morale de mii de euro

Două femei au ajuns în fața instanței de judecată, în urma unor divergențe și a unor postări pe Facebook. Reclamanta le cere magistraților să o oblige pe pârâtă, din județul Iași, la plata unor daune morale de mii de euro.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 15:43
O tânără din Iaşi, dată în judecată în urma unor postări de pe un cont de Facebook. Se cer daune morale de mii de euro

Florentina a decis să o acționeze în judecată pe Mariana, solicitându-le magistraților ieșeni să o oblige pe aceasta din urmă la plata unor despăgubiri morale, scrie Bzi.ro. Acțiunea a fost depusă recent la Judecătoria Iași, iar acum urmează ca instanța să stabilească un prim termen al litigiului.

În instantă din cauza unui bărbat

Reclamanta, originară din județul Dolj, a relatat că a avut o relație cu un bărbat, care s-a încheiat, iar, ulterior, fostul iubit a ajuns să fie împreună cu pârâta din acest caz. Mai mult, potrivit reclamantei, originară din județul Iași, ar fi creat un cont pe Facebook, iar, pe contul respectiv, ar fi făcut mai multe postări denigratoare la adresa Florentinei.

Mi-a fost încălcat dreptul la onoare și la demnitate”, a menționat reclamanta în cererea adresată instanței de judecată. În plus, aceasta a subliniat că solicită daune morale în valoare de 5.000 de euro de la rivala ei.

De asemenea, avocata care o reprezintă pe reclamantă a menționat că postările de pe rețeaua de socializare au fost făcute de pe două adrese.

În urmă cu ceva timp, între clienta mea și pârâtă ar fi apărut unele divergențe. În urma acestor divergențe, pârâta a dus o adevărată campanie de denigrare a clientei mele, susținând că face tot felul de lucruri ce nu pot fi reproduse. Trăim într-o societate civilizată, iar postările făcute pe Facebook sunt considerate a fi în spațiul public. De altfel, avem și jurisprudență în acest sens. Din informațiile pe care le dețin, doamna respectivă a făcut acele postări atât pe adresa proprie de Facebook, cât și de pe o altă adresă”, a declarat ieri avocata Andreea Raluca Apostol din București.


loading...
Partenerii noștri