O tânără din Iaşi şi-a asigurat o pereche de pantofi Louboutin pentru 5.000 de euro

O tânără din Iaşi şi-a asigurat o pereche de pantofi Louboutin pentru 5.000 de euro. Specialiștii în asigurări spun că plătesc anual, pentru primele de asigurare, între 170 și 200 de euro, pe an, pentru riscuri precum furtul, incendiile sau inundații.

20 oct. 2021, 21:35
O tânără din Iaşi şi-a asigurat o pereche de pantofi Louboutin pentru 5.000 de euro
O tânără din Iaşi şi-a asigurat o pereche de pantofi

O tânără din Iaşi şi-a asigurat o pereche de pantofi. Tot mai mulți clienți vor să asigure bunuri speciale cum sunt blănurile, bijuteriile, costumele sau pantofii de la branduri cunoscute precum Armani, Gucci sau Louboutin.

Într-adevăr, sunt persoane care își asigură și bunuri speciale. Blănuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte prețioase, din aur. Se pot asigura în anumite condiții, în baza unei evaluări prealabile.

De exemplu, o doamnă și-a asigurat bunuri speciale de 10.000 de euro, cum ar fi 5 bijuterii de 1.000 de euro/fiecare și 5 blănuri de 1.000 euro/fiecare. Asigurarea trebuie să plătească 170-200 euro/an pentru această acoperire. Riscurile acoperite sunt furtul, incendiile și inundațiile.

O altă clientă și-a asigurat pantofii Louboutin pentru 5.000 de euro, suma asigurată, iar un alt client, bunuri speciale precum ținutele vestimentare, de la diverse firme cunoscute ca Armani sau Gucci”, susține Andrei Postelnicu, partener al Destine Broker de Reasigurare, cu peste 12 ani de experiență în acest domeniu.

Citeşte şi: Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, eliberat din închisoare

O tânără din Iaşi şi-a asigurat o pereche de pantofi

Specialistul mai spune că o condiție esențială pentru acoperirea riscului de furt pentru obiecte de preț este existența unui sistem funcțional de alarmare anti-efracție, în caz contrar riscul de furt nefiind acoperit.

De exemplu, un domn care are mai multe costume, iar unul dintre ele costă 6.000 de euro, Armani, nu poate încheia asigurarea pentru această sumă, ci numai pentru 1.000 de euro/ bucata, suma asigurată.

Depinde foarte mult de compania de asigurări, iar la firma unde au clienții asigurările, acestea sunt ofertele. În cazul încheierii unei asigurări pentru bunuri speciale trebuie să existe alarmă, seif încastrat în perete.

În Iași putem observa că sunt tot mai mulți clienți care își asigură astfel de produse”, mai spune Andrei Postelnicu, potrivit Bzi.ro.