O tânără dintr-un Centru de Asistenţă Socială a născut un făt mort în toaletă

O tânără cu deficienţe mintale în vârstă de 21 de ani a dat naştere unui copil în toaleta centrului de asistenţă socială unde locuia. Din nefericire, fătul nu a supravieţuit. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor şi a procurorilor.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 14:20
O tânără dintr-un Centru de Asistenţă Socială a născut un făt mort în toaletă

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba, se pare că asistenţii sociali care se ocupau de centru nu aveau cunoştinţă despre faptul că tânăra ar fi fost însărcinată, informează alba24.ro.

Pentru că tânăra acuza dureri mari, referentul de serviciu a anunţat serviciul de ambulanţă şi, până la venirea acesteia, a intrat în bucătărie pentru a-i face tinerei un ceai. Ambulanţa a sosit în foarte scurt timp de la solicitare, iar medicii de pe Ambulanţă, după ce au intrat în grupul sanitar al casei, au constatat că a avut loc o naştere spontană, cu fătul decedat. Miercuri, s-a demarat o anchetă administrativă de către DGASPC Alba la centrul de tip rezidenţial şi se aşteaptă rezultatele examenului medico-legal, precum şi ale anchetelor Poliţiei şi Procuraturii pentru a se stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidentul.