O tânără influencer riscă să ajungă după gratii, după ce s-a filmat mâncând un liliac întreg dintr-un bol cu supă. A fost acuzată că riscă să declanșeze o nouă pandemie

O tânără blogger riscă să petreacă cinci ani după gratii din cauza unui clip video terifiant postat pe rețelele sociale.

10 nov. 2022, 21:52
O tânără influencer riscă să ajungă după gratii, după ce s-a filmat mâncând un liliac întreg dintr-un bol cu supă. A fost acuzată că riscă să declanșeze o nouă pandemie

Phonchanok Srisunaklua a postat pe internet un videoclip în care mânca supă cu liliac, iar urmăritorii au privit-o terifiați.

Clipul video de un minut și 40 de secunde a fost încărcat pe contul ei de Youtube, iar în bolul de supă cu roșii puteau fi văzute animalele moarte. În tot acest timp, ea descria liliecii ca fiind „delicioși” și sugera să sunt delicatese.

La un moment dat, influencerița a pus liliacul mort în fața camerei și le-a arătat urmăritorilor că „are dinți”. Asta înainte de a începe să-i rupă oasele și să le mănânce carnea.

La scurt timp după ce clipul a devenit viral, o mulțime de internauți l-au raportat și au atenționat alți utilizatori să nu-l urmărească.

„Dacă vei muri, măcar să mori singură. Nimeni nu te va învinovăți. Dar vei fi responsabilă dacă pornești o pandemie”, a spus un internaut.

„Te expui unui risc uriaș. Dacă te îmbolnăvești, nu te mai chinui să mergi la doctor”, i-a mai transmis utilizator.

Medicul veterinar Pattaraphon Manee-on, un reprezentant al Departamentului Parcurilor Naționale, Faunei Sălbatice și Conservării Plantelor, a declarat: „Am fost șocat să văd acest clip. Pentru că incidentul nu ar trebui să se întâmple nici în Thailanda, nici prin lume, este un comportament riscant, mai ales că liliecii au o mulțime de boli. Nu e o dovadă că apa clocotită poate ucide acei germeni”.

„Pe lângă îngrijorarea legată de boala la lilieci, această femeie ar putea fi vinovată de încălcarea Legii privind conservarea și protecția și faunei sălbatice, B.E. 2019, pentru că liliecii sunt animale protejate”, a mai spus el.

Experții au explicat că liliecii au peste 10.000 de viruși ce ar putea fi transmiși oamenilor și, în acest fel, s-ar putea declanșa o nouă pandemie.

Creatoarea de conținut, care e și profesoară, a fost arestată pentru „deținerea de cadavre protejate de animale sălbatice” și alte infracțiuni ce încalcă legea. Inițial a respins acuzațiile, însă ulterior a postat un videoclip în care a cerut iertare urmăritorilor pentru ceea ce a făcut. Ea a mai spus ulterior că nu va mai mânca niciodată lilieci.