O tânără mămică a murit fără să îşi poate vedea fiul nou-născut. Doctorii i-au promis că se va recupera

O proaspătă mamică a murit din cauza coronavirusului înainte să îşi poată îmbrăţisa fiul, pe care îl născuse cu doar câteva zile înainte. 

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 08:20

Fozia Hanif, în vârstă de 29 de ani, a murit la spitalul din Birmingham Heartlands, după ce ventilatorul ei a fost oprit pe 8 aprilie. Fiul ei, Ayaan Hanif Ali, s-a născut pe 2 aprilie, la 31 de săptămâni, prin cezariană.

Mama a fost dusă la o secție de recuperare după naștere, dar a fost mutată într-o unitate de terapie intensivă după ce starea ei s-a agravat. Ea a fost testată pozitiv cu coronavirus atunci când s-a descoperit că are o ușoară febră în timpul unui control de maternitate, la care a participat în mod regulat după ce și-a pierdut primul copil în anul precedent.

Citeşte şi: Mai rea decât COVID-ul. Boala care poate provoca 700.000 de decese într-o singură regiune, la adăpostul pandemiei de coronavirus

„Au ţinut-o două zile la spital pentru a afla testul de COVID-19. Rezultatul testului a fost pozitiv, iar a doua zi medicii au spus că putem merge acasă. După patru zile a avut dificultăți de respirație și am sunat la ambulanță”, a povestit pentru ITV News soţul tinerei, Wajid Ali.  

Fozia nu a putut primi vizitatori iar singura comunicare de care avea parte erau câteva apeluri telefonice între medici și familia ei, potrivit rudelor.

Datorită stării sale agravate, Fozia nu a putut să-și vadă copilul în carne şi oase, ci doar fotografii cu el înainte ca aceasta să moară. 

„A fost foarte fericită, a primit fotografia copilului pe care asistentele au imprimat-o pentru ea. Ea ținea poza și spunea  „uite că e copilul nostru” și  „vom reveni curând acasă”. Aceasta a fost ultima dată când i-am vorbit”, a spus Ali, soțul ei de aproape șapte ani.

Citeşte şi: COVID-19 e mai periculos decât se credea. Ultimele studii arată că virusul afectează vasele de sânge din toate organele

După ce au fost informaţi că a dezvoltat un cheag de sânge și era în comă, soțul și tatăl ei, Nabil, au fost lăsați să o viziteze purtând echipament de protecție personală. La un moment dat, familiei i s-a spus că starea ei se îmbunătățește și că va fi dusă la secția de recuperare.

„Ne-a dat speranța corespunzătoare, ne-am entuziasmat. Au dus-o la secția de recuperare, i-au dat telefonul, de fapt am vorbit cu ea. Cerea mâncare, întreba despre copil, întreba despre familie și dintr-odată … A fost doar un șoc pentru noi toți”, a declarat tatăl femeii.