O tânără se află în stare critică, după ce a fost operată de trei ori în aceeaşi zi

O tânără de 19 ani este în comă după ce a fost operată de trei ori într-o singuă zi. Problemele au apărut odată cu tratamentul dat de medici pentru o sarcină extrauterină. Mama tinerei, disperată, a venit tocmai din Italia şi îi acuză pe medici de malpraxis.

27 mart. 2014, 14:29
O tânără se află în stare critică, după ce a fost operată de trei ori în aceeaşi zi

Totul a început în urmă cu două săptămâni, când femeia a primit un tratament pentru eliminarea sarcinii, informează România TV. Pentru că s-a simţit foarte rău, a revenit la spitalul Elena Doamna din Iaşi unde a fost operată de urgenţă. Intervenţia a fost repetată de încă două ori.

„A observat la laparoscop o cantitate considerabilă de sânge şi a hotărât să schimbe operaţia într-una clasică”, a spus prietenul fetei.

Citeşte şi Maternitatea Rădăuţi rămâne închisă din cauza noii infecţii cu stafilococ auriu

Aceasta a fost cea de-a doua intervenţie chirurgicală, iar a doua zi de dimineaţă a urmat a treia. Fata a fost transferată în comă la Maternitatea Sfântul Spiridon din Iaşi. Mama tinerei, disperată, a ajuns într-un suflet din Italia şi spune că deja a depus plângere la Ministerul Sănătăţii.

„La maternitatea Elena Doamna s-a greşit tot, tot, tot”, a spus mama tinerei.

Rudele fetei îl acuză pe medicul care a operat-o de neglijenţă. Mai mult decât atât, ele susţin că medicul ar fi recunoscut şi şi-ar fi cerut chiar şi scuze.

Citeşte şi Neglijenţă revoltătoare. Opt bebeluşi au fost îmbolnăviţi chiar de angajaţii de la maternitate

„Îi pare foarte foarte rău ce s-a întâmplat. A dat de înţeles. A zis că nu a vrut sa se ajunga aici”, a spus o rudă a fetei.

„Starea ei este în continuare critică. Sunt diagnosticate disfuncţii multiple care necesită o terapie extrem de complexă şi de susţinută”, a spus Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD.

Conducerea Maternităţii Elena Doamna a deschis o anchetă internă.