O tânără şi-a abandonat copilul de 5 ani în stradă, după ce l-a minţit că îi cumpără covrigi. Motivul halucinant pentru gestul mamei

O tânără, în vârstă de 29 de ani, din Galați, și-a abandonat băiețelul de numai 5 ani pe o stradă din Galați după ce l-a mințit că merge să îi cumpără covrigi

22 iul. 2021, 20:58
O tânără şi-a abandonat copilul de 5 ani în stradă, după ce l-a minţit că îi cumpără covrigi. Motivul halucinant pentru gestul mamei

O tânără

, în vârstă de 29 de ani, din Galați, și-a abandonat copilul de 5 ani, pe o stradă din Galați, din cauză că băiețelul nu ar fi fost „ascultător”.

Femeia a plecat din comuna Cudalbi, împreună cu fiul ei și s-au îndreptat spre Galați. Odată ajunsă în oraș, tânăra l-ar fi mințit pe copilaș că merge să-i cumpere covrigi, apoi și-a abandonat propriul fiu în plină stradă și a plecat cu autobuzul.

Copilul și-a așteptat plângând mama ore în șir, însă tânăra nu s-a mai întors. Trecătorii care l-au văzut pe băiețel au alertat autoritățile și au cerut ajutorul Poliției.

Autoritățile au identificat-o în scurt timp pe mama copilului, în persoana unei tinere din Mangalia (județul Constanța), stabilită în comuna Cudalbi. Femeia a mărturisit polițiștilor că motivul pentru care și-a abandonat copilul a fost pentru a-l pedepsi din cauză că era „neascultător”.

„În data de 22 iulie 2021, în jurul orei 10:45, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că un minor cu vârsta de aproximativ 5 ani, a fost găsit singur, dezorientat, pe strada Siderurgiștilor, în fața clădirii cunoscută sub numele de ”Casa Roșie”, din municipiul Galați.

Femeia a fost identificată în comuna Cudalbi, la adresa unde locuiește fără forme legale și a fost condusă la sediul Secției 2 Poliție pentru audieri.

În cauza de față, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon de familie, cercetările fiind continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Minorul a fost preluat și va rămâne momentan în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, conform Antena3.

O tânără din Alba Iulia, adoptată de o familie din SUA, își caută părinții biologici

Tânăra

din Alba Iulia adoptată în SUA a apelat la pagina de Facebook ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, pagină care are ajută copiii adoptaţi să-şi găsească părinții biologici. Până acum, mai mulți tineri care și-au postat povestea pe respectiva pagină de Facebook și-au găsit părinții biologici.

Maria s-a născut în 4 februarie 1993, iar pe mama sa o cheamă Crucița Ciurar. La vremea la care se năltea Maria, femeia locuia fără forme legale în Teiuș. După ce fiica ei a fost adoptată, femeia s-a mutat în Lugoj, alături de un bărbat, Adrian Cârpaci, relatează Maria în postarea sa.

”Salutări din Ohio, SUA

Numele meu românesc a fost Ciurar Maria, m-am născut în municipiul Alba Iulia la data de 4 februarie 1993. La vârsta de doi ani, am fost adoptată de o familie minunată, dar dorința mea a fost întotdeauna să-mi cunosc și rădăcinile românești. Așadar, sunt în căutarea mamei mele biologice, pe atunci numită Ciurar Crucița.

La nașterea mea, Crucița locuia fără forme legale, în orașul TEIUȘ apoi după adopție, în Lugoj, fiind în concubinaj cu Adrian Cârpaci. Apelez cu multă speranță la rețelele de socializare și această pagină dedicată copiilor adoptați din România, poate aici, cu ajutorul tuturor, voi reuși și să-mi găsesc familia biologică. Vă rog din suflet să-mi distribuiți foarte mult anunțul. Apreciez enorm de mult ajutorul vostru!”, povesteşte tânăra din Alba Iulia.