O tânără şi-a dat părinţii în judecată din cauza fotografiilor STÂNJENITOARE pe care i le-au pus pe Facebook

O tânără din Austria şi-a dat în judecată părinţii, după ce aceştia au publicat pe Facebook fotografii ale sale. După ce a împlinit 18 ani, fata le-a cerut părinţilor să şteargă de pe reţeaua de socializare fotografiile stânjenitoare pentru ea, iar cum aceştia au refuzat, a decis să-i acţioneze în instanţă.

RomaniaTV.net
15 sept. 2016, 10:09
O tânără şi-a dat părinţii în judecată din cauza fotografiilor STÂNJENITOARE pe care i le-au pus pe Facebook

O tânără din Austria în vârstă de 18 ani şi-a dat în judecată părinţii pentru a obţine ştergerea de pe Facebook a fotografiilor cu ea pe care aceştia le-au publicat de-a lungul timpului pe Facebook, începând din 2009. Fata consideră „stânjenitoare” imaginile în care apare în timp ce i se schimbau scutecele sau în care stătea pe oliţă. Tânăra, originară din regiunea Carintia din sudul Austriei, consideră că acele fotografii intime din copilăria ei i-au făcut viaţa „mizerabilă”.

Potrivit avocatului Michael Rami, clienta lui are şanse mari să câştige acest proces. Fotografiile prezintă momente din copilăria tinerei, precum schimbarea scutecelor şi „antrenamentul” la oliţă, potrivit publicaţiei The Local Austria.

„Ei nu ştiu ce este ruşinea şi nu au limite – şi nu le pasă dacă este vorba de o fotografie cu mine stând pe toaletă sau dacă sunt goală în pătuţul meu -, pentru că fiecare stadiu din viaţa mea a fost fotografiat şi făcut apoi public”, a spus reclamanta.

„M-am săturat să nu fiu luată în serios de părinţii mei”, a adăugat ea.

Potrivit presei austrice, părinţii tinerei au refuzat să şteargă acele fotografii, pe care le-au distribuit pe Facebook şi care au fost vizualizate de cei 700 de prieteni ai cuplului.

De asemenea, tatăl tinerei ar fi spus că, întrucât el a fost persoana care a realizat fotografiile, acest fapt îi conferă dreptul de a le publica pe internet.

O primă audiere în instanţă a fost stabilită pentru luna noiembrie. Potrivit avocatului Michael Rami, clienta lui va câştiga procesul, dacă va reuşi să demonstreze că imaginile în cauză violează dreptul ei la intimitate.

Dacă tânăra va câştiga procesul, atunci părinţii ei ar putea fi nevoiţi să îi plătească despăgubiri şi să îi achite cheltuielile de judecată.