O tânără şi-a găsit părinţii biologici LA DOAR TREI ZILE după ce a postat un mesaj Facebook

O americancă de 21 de ani şi-a găsit părinţii biologici în doar trei zile de la postarea unui anunţ pe Facebook. Imaginea, devenită viral, a ajuns atât la mamă, cât şi la foştii colegi de liceu ai părinţilor. Fata a fost născută atunci când mama şi tatăl aveau doar 16 ani. 

31 ian. 2013, 13:19

O femei din Utah a încercat timp de trei ani să îşi găsească părinţii care au dat-o spre adopţie încă de când era un bebeluş, deoarece nu aveau posibilitatea să o crească. La rândul lor, ei erau doar doi adolescenţi de 16 ani care au ajuns să aibă un copil, potrivit ABC.

Ajutorul a venit din partea utilizatorilor reţelei de socializare Facebook. Ea a postat o imagine în care ţinea în mână un carton pe care a scris câteva informaţii limitate pe care le avea despre naşterea ei şi despre părinţi. Fotografia a devenit în scurt timp viral, primind peste 12.000 de „like-uri” şi fiind distribuită de peste 135 de mii de ori, în doar trei zile, alături de 86 de comentarii de încurajare.

Jenessa Simons ştia despre ea că a fost născută la data de 17 noiembrie 1991. De asemenea, i s-a spus că părinţii aveau 16 ani când au abandonat-o şi au numit-o Whitney.

La scurt timp după postarea mesajului, o femeie a contactat-o pe fată spunând că îi este mamă. Ulterior, femeia i-a trimis fotografii cu ea când încă era un bebeluş. Chiar mai mult, una dintre fostele colege de liceu ale părinţilor i-a trimis un mesaj în care i-a oferit informaţii suplimentare. Astfel, ea şi-a descoperit şi tatăl. În prezent, Jenessa este căsătorită şi are la rândul ei un copil de un an.

Tânăra spune că ideea cu Facebook-ul i-a venit după ce şi-a dat seama de birocraţia din sistemul american privind agenţiile de găsire a părinţilor biologici. Jenessa speră să ajute şi alte persoane să îşi găsească părinţii.

Facebook are un impact din ce în ce mai mare asupra societăţii. Astfel, un posibil atac asupra unei şcoli a fost oprit deoarece un bărbat postase mai multe ameninţări pe Facebook

Chiar mai mult, un tânăr din Norvegia a reuşit să strângă un milion de „like-uri”, în doar 18 ore, după ce a postat un anunţ în care spunea că o fată va face sex cu el dacă va strânge numărul de „like-uri” promis. Influenţa reţelei de socializare este atât de mare încât poate modifica audienţele posturilor de televiziune din lume.