O țară bogată din Europa caută muncitori români. Salariile ajung și la 5.000 de euro, fără calificări

Una dintre cele mai bogate și dezvoltate țări din Europa este în căutare de angajați români. Însă criteriile sunt unele serioase. Viitorii angajați trebuie să fie vorbitori de limba spaniolă și să fie dispuși să muncească în industria ospitalității, educației sau logisticii.

21 dec. 2023, 08:45
O țară bogată din Europa caută muncitori români. Salariile ajung și la 5.000 de euro, fără calificări
O țară bogată din Europa caută muncitori români. Salariile ajung și la 5.000 de euro, fără calificări

Una dintre cele mai dezvoltate și mai bogate țări din Europa caută muncitori străini care vorbesc limba spaniolă și care sunt dispuși să lucreze în ospitalitate, educație sau logistică. Avanatajul foarte mare este că angajatorii sunt dispuși să accepte noi angajați chiar dacă aceștia nu au neapărat studii sau calificări în domeniu.

Citește și: Angajări 2024: 140.000 de muncitori străini ar putea veni la muncă în România în 2024

O țară bogată din Europa caută muncitori români

Luxemburg, una dintre cele mai bogate țări din Europa, deschide ușile spre noi oportunități pentru lucrătorii străini, oferind 3.000 de posturi vacante cu salarii care pot ajunge și la 5.000 de euro lunar. Locurile de muncă sunt prezentate prin portalul Eures, gestionat de SEPE, și sunt accesibile și românilor din Spania, condiția principală fiind îndeplinirea cerințelor stabilite de angajatori.

Oportunitățile de muncă se adresează în special celor dispuși să interacționeze direct cu clienții, iar aplicanților nu li se cere viză de muncă. Pentru a putea lucra în Luxemburg este necesar să obții un permis de ședere prin Administrația comunală din Luxemburg și să te înregistrezi la Oficiul de ocupare a forței de muncă din țară.

Cunoașterea limbii spaniole este un avantaj, deoarece majoritatea posturilor solicită acest aspect. Cu toate acestea, multe dintre locurile de muncă nu necesită calificări academice specifice, ci doar dorință de muncă.

Luxemburgul oferă condiții de trai superioare, iar salariul minim în această țară este de 2.508 euro. Sectoarele vizate includ ospitalitatea, logistica și educația, iar această oportunitate deschide noi perspective pentru cei în căutare de stabilitate financiară și profesională, potrivit ziarulromanesc.de.

Citește și: Muncitorii asiatici iubesc România şi deja se stabilesc în ţara noastră: „Iubesc România! Aici nu sunt războaie, ca în ţara mea”