O ţară europeană a cumpărat prea multe ventilatoare mecanice. Oficialii încearcă acum să scape de aparatură

Autorităţile ungare au cumpărat excesiv venitlatoare mecanice la începutul acestui ani, în contextul primului val al pandemiei de coronavirus. Pentru că numărul lor este prea mare, Guvernul încearcă acum să scape de ele.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 09:03
O ţară europeană a cumpărat prea multe ventilatoare mecanice. Oficialii încearcă acum să scape de aparatură

„Am putut să le vindem pe cele care erau în exces în rezerva noastră strategică sau am putut să îi ajutăm pe alții” prin donații, a spus ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Viktor Orban înpreună cu guvernul pe care îl conduce a cumpărat peste 16.000 de ventilatore mecanice în acest an și în acest moment încearcă să reducă acest stoc la jumătate. Autoritățile ungare au cerut diplomaților să încerce să vândă aceste echipamente peste hotare, spune Agerpres.

Ungaria a cheltuit în contextul pandemiei 300 miliarde de forinți (953 milioane de dolari) pentru achiziționarea de ventilatoare mecanice. În perioada februarie-iunie, Germania, o țară cu o populație de peste opt ori mai mare decât cea Ungariei, a achiziționat un număr dublu de ventilatoare decât Ungaria dar a plătit un preț mai mic decât cel plătit de Budapesta.