O taxă importantă din România ar putea dispărea din 2022. Decizia aparţine deputaţilor

Proiectul de lege ce vizează anularea taxei de pod de la Dunăre care se plăteşte la Feteşti (A2) sau Vadu Oii a ajuns în Camera Deputaţilor, cameră decizională.

23 iun. 2021, 17:47
O taxă importantă din România ar putea dispărea din 2022. Decizia aparţine deputaţilor

O taxă importantă din România ar putea dispărea din 2022.  Comisia pentru Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevede anularea taxei de pod. Votul final aparţine plenului camerei deputaţilor, cameră decizională.

O taxă importantă din România ar putea dispărea din 2022. Decizia aparţine deputaţilor

Proiectul de lege este iniţiat de 3 ani şi vine să anuleze o taxă considerată discriminatorie, mai ales de locuitorii judeţelor Constanţa şi Tulcea, dar şi de operatorii economici.

„Am dat aviz pozitiv pentru acest act normativ, deoarece dobrogenii care trec peste podurile Cernavodă – Feteşti şi Vadu Oii-Giurgeni plătesc o taxă suplimentară, care a fost instituită doar din raţiuni pur financiare. Această suprataxare nu reprezintă altceva decât o dublă taxare a celor care plătesc deja rovinieta”, spune deputatul Marian Cruşoveanu (PNL).

Pentru a nu afecta bugetul de investiţii şi reparaţii, instituit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, anularea taxei va fi instituită începând cu anul viitor.

„Din raţiuni pragmatice, continuarea investiţiilor în infrastructura rutieră este prioritară pentruRomânia, pentru că astfel putem da o şansă la dezvoltare ţării noastre. Din acest motiv, anularea taxei, începând cu anul viitor, este un mod corect de a ţine cont de toţi factorii implicaţi”, mai spune deputatul liberal de Constanţa.

„FĂRA TAXĂ pe podurile dunărene!
ℹ O veste extraordinară pentru toți locuitorii Dobrogei, în special pentru conducătorii auto. În cadrul Comisiei pentru Transport și Infrastructură, din Camera Deputaților, am adoptat proiectul de lege care prevede anularea taxei de pod.
‼ Proiectul de lege, inițiat de colegul meu, #BogdanHuțucă, în urmă cu aproape 3 ani, devine, într-un final, realitate, astfel că această taxă discriminatorie față de conducătorii auto și mai ales față de agenții economici /transportatori va fi eliminată.
✅ Alături de colegii din comisie, am dat aviz pozitiv pentru acest act normativ, deoarece dobrogenii care trec peste podurile Cernavodă – Fetești și Vadu Oii-Giurgeni plătesc o taxă suplimentară, care a fost instituită doar din rațiuni pur financiare. Această suprataxare nu reprezintă altceva decât o dublă taxare a celor care plătesc deja rovinieta.
↗ Prin anularea acesteia, instituim o stare de normalitate, iar alături de colegii mei din #PNL, ne ținem de cuvânt față de ceea ce am promis: fără taxă pe podurile dunărene! Mai mult, prin adoptarea acestui proiect de lege, reparăm o nedreptate făcută dobrogenilor.
➡ Este de menționat faptul că, pentru a nu afecta bugetul de investiții și reparații, instituit de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, am susținut, în cadrul comisiei, ca anularea taxei să fie aplicată, începând cu anul viitor. Din rațiuni pragmatice, continuarea investițiilor în infrastructura rutieră este prioritară #pentruRomânia, pentru că astfel putem da o șansă la dezvoltare țării noastre. Din acest motiv, anularea taxei, începând cu anul viitor, este un mod corect de a ține cont de toți factorii implicați.”, se arată într-o postaare făcută de Marian Cruşoveanu.

Citeşte şi: Taxă pentru centralele de apartament. Veşti proaste pentru românii care stau la bloc