O țeapă veche și eficientă face ca bărbații români să se sinucidă. Cea mai recentă tentativă s-a petrecut duminică, în București

Duminică, 4 decembrie, un eveniment ieșit din comun a avut loc în București. Mai multe mașini de Poliție, Pompieri și Ambulanță s-au deplasat urgent pentru a împiedica un cetățean care suferea din cauza soției să recurgă la un gest extrem.

04 dec. 2022, 19:50
O țeapă veche și eficientă face ca bărbații români să se sinucidă. Cea mai recentă tentativă s-a petrecut duminică, în București

O veche țeapă continuă să facă victime pe bandă rulantă în România. Femeile sunt vizate, iar partenerii de viață ai victimelor ajung să recurgă la gesturi extreme. Printre aceștia, un bărbat din București, surdo-mut, adus la disperare, care a început să amenințe oamenii cu un cuțit. El s-a așezat pe glaful unui geam al unui bloc din Sectorul 6 și a amenințat că e gata să recurgă la un gest extrem.

Negociatorii și pompierii au adus la fața locului un interpret mimico-gestual, pentru a vedea exact cu ce se confruntă și care sunt revendicările bărbatului, informează Antena 3.

Cetățeanul a luat-o razna după ce soția a fugit de acasă. Ea a fost păcălită prin metoda „soldatul american”. Nu mai puțin de 20.000 de euro i-a trimis femeia fugită de acasă șarlatanului care s-a dat drept „erou de război, grav rănit, care are nevoie de ajutor, urgent”.

 

Ce se desfășoară țeapa „soldatul american”

 

„Soldatul american” este o păcăleală care face victime pe bandă rulantă în România, de ani de zile. Diverși bărbați români sau străini contactează diverse femei, în special de peste 40 de ani, singure, cărora le povestesc în scris că au grave probleme de sănătate și că au nevoie în mod constant de bani.

Pentru a fi credibili, șarlatanii le trimit victimelor diverse imagini cu bărbați aflați în suferință, de pe patul de spital. Planul este bine pus la punct, susțin polițiștii, care avertizează românii să nu trimită niciodată bani persoanelor necunoscute.

Cele mai cunoscute grupuri de hoți, care procedează astfel, sunt cele din Nigeria.

Foto: Antena3