Încă o mare țeapă! Prima țară din lume care va interzice mașinile electrice

Din ce în ce mai mulți proprietari de mașini electrice se simt trădați, pe bună dreptate. Încărcarea noilor mijloace de transport a început să fie foarte costisitoare, greoaie, iar mai nou, unele state au în plan interzicerea acestor mașini. De asemenea, este binecunoscut faptul că producerea bateriilor pentru astfel de vehicule este extrem de poluantă.

04 dec. 2022, 19:35
Încă o mare țeapă! Prima țară din lume care va interzice mașinile electrice

Promotorii mașinilor electrice s-au răzgândit, la scurt timp după ce achizițiile de astfel de mijloace de transport au atins noi recorduri.

Autoritățile din Elveția iau în calcul adaptarea legislației. Astfel, mașinile electrice ar urma să fie interzise pe teritoriul micului stat de pe continentul european. Motivul? Criza energetică. E nevoie de economie de curent.

 

Lovitură totală pentru proprietarii de mașini electrice

 

Potrivit Electrive.com, există un proiect de „ordonanță privind restricțiile și interdicțiile de la utilizarea energiei electrice”, pe care Consiliul Federal îl are în vedere pentru a se pregăti pentru posibilitatea unei penurii de energie electrică. Proiectul respectiv prezintă patru niveluri posibile de criză energetică.

E-mobilitatea este menționată la nivelul al treilea, drept una dintre multele măsuri posibile. Mai exact, se menționează că „utilizarea privată a mașinilor electrice este permisă doar pentru călătorii absolut necesare (de exemplu, exercitarea profesiei, cumpărăturile, vizita la medic, participarea la evenimente religioase, participarea la procese în instanță)”.

Astfel, în cazul în care Elveția va intra în penurie interdicțiile parțiale de conducere pentru mașinile electrice ar putea fi considerate una dintre numeroasele măsuri care se vor lua.

În plus, proiectul prevede și o limită de viteză mai strictă pe autostrăzi. Limita va fi redusă de la 120 km/h la 100 km/h.

 

Românii, lăsați fără bani în buzunare din cauza mașinilor electrice

 

Criza energetică e resimțită deja de toate buzunarele. Chiar și de românii care au plătit zeci sau chiar sute de mii de euro pe o mașină electrică.

Mașinile electrice nu mai par să fie la fel de rentabile, ba din contră, chiar fac ravagii în buzunarele românilor. Tot mai mulți se plâng de cheltuielile pe care trebuie să le facă pentru a avea o mașină electrică și chiar se gândesc serios să revină la motoarele pe benzină și motorină.