O timişoreancă a aflat că este însărcinată, deşi făcuse un chiuretaj

O timişoreancă va face plângere la Colegiul Medicilor şi o va da în judecată pe doctoriţa care i-a făcut chiuretaj, întrucât după patru luni femeia a aflat că este încă însărcinată, iar după intervenţie ea a luat antibiotice, motiv pentru care se teme că bebeluşul s-ar putea naşte cu malformaţii.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 18:06
O timişoreancă a aflat că este însărcinată, deşi făcuse un chiuretaj

În urmă cu patru luni, Adelina Socaciu a plecat de acasă după ce s-a certat cu soţul său, ea fiind găzduită câteva zile de o fundaţie din Timişoara. Tot atunci, ea a aflat că este însărcinată şi a decis că, din cauza problemelor financiare pe care le avea, nu poate păstra copilul, astfel că cei care au ajutat-o au pus-o în legătură cu o doctoriţă pentru un chiuretaj.

Am avut două luni, iar acum am patru luni din cauză că această doctoriţă de la Spitalul Bega nu mi-a făcut chiuretajul”, a declarat Adelina Socaciu.

După două luni de la intervenţia respectivă, tânăra s-a simţit tot mai rău şi a mers la un alt medic de la care a aflat că este gravidă în patru luni. „Doamna doctor spune că mi-a făcut chiuretajul, dar se poate să fi avut gemeni şi să fi scos doar un făt, iar al doilea să fi rămas”, a spus Adelina Socaciu.

Ecografia făcută înainte de intervenţie nu arăta însă că ar fi fost vorba despre o sarcină dublă.

După ce s-a adresat doctoriţei, aceasta s-a oferit să îşi repare greşeala şi să îi facă iar avort, dar fără bani.

Medicul susţine că femeia nu are patru luni de sarcină, ci trei luni şi că intervenţia se poate face.

Doctoriţa învinuită spune că se pot întâmpla şi astfel de erori. În plus, ea susţine că ar fi chemat-o pe femeie la control după o săptămână, însă aceasta nu s-ar mai fi prezentat.

Adelina Socaciu spune că după intervenţia nereuşită a urmat un tratament cu antibiotice, motiv pentru care acum se teme ca fătul să nu fi fost afectat şi să vină pe lume cu malformaţii.

Un control ginecologic a indicat că femeia este însărcinată în 17 săptămâni şi că fătul mişcă, este „în regulă” şi perfect normal, iar un medic ginecolog susţine că se întâmplă cazuri de acest gen şi că anul trecut au fost două, existând toate şansele ca bebeluşul să se nască sănătos.

Adelina Socaciu va păstra bebeluşul, dar i se vor face analize suplimentare. Ea spune însă că este decisă să facă plângere la Colegiul Medicilor împotriva doctoriţei şi să o dea în judecată pe aceasta.