„O tragedie românească”, un film despre drama copiilor abandonaţi de părinţii care pleacă din ţară

Filmul "Singur acasă - O tragedie românească" realizat de regizorul Ionuţ Carpatorea şi prezentat de televiziunea publică din Italia, aduce în prim plan o realitatea zguduitoare din România. Dramele copiilor care se sinucid de dorul părinţilor plecaţi la muncă în străinătate.

RomaniaTV.net
29 oct. 2011, 05:45
„O tragedie românească”, un film despre drama copiilor abandonaţi de părinţii care pleacă din ţară

Filmul prezintă povestea a trei familii din Moldova, o zonă unde oamenii sunt săraci şi sunt nevoiţi să plece în străinătate. Părinţii povestesc cum s-au cunoscut, cum s-a născut copilul, cum au reuşit să obţină un loc de muncă în străinatate, iar apoi au aflat că fiul sau fiica lor s-a sinucis.

Filmul se bazează pe un raport UNICEF care arată că o treime din copiii ai căror părinţi pleacă de lângă ei sunt deprimaţi. Din anul 2003 şi până în prezent, peste trei milioane de români şi-au părăsit ţara ca să muncească în Europa. Peste 350.000 de copii au fost lăsaţi acasă cu un singur părinte sau în grija rudelor.

Regizorul filmului a ales trei cazuri cutremurătoare din peste douăzeci, pe care le-a găsit în presă, însă nu există nicio statistică oficială. Nu se ştie câţi copii au avut tentative de suicid şi câţi şi-au dus gestul tragic până la capăt.