Complicaţii COVID. O treime dintre pacienții vindecaţi de coronavirus ajung înapoi în spital în următoarele cinci luni, iar unul din opt moare. STUDIU

O treime dintre pacienții vindecaţi de coronavirus ajung înapoi în spital în următoarele cinci luni, iar unul din opt moare, arată un studiu recent.

18 ian. 2021, 11:40
Complicaţii COVID. O treime dintre pacienții vindecaţi de coronavirus ajung înapoi în spital în următoarele cinci luni, iar unul din opt moare. STUDIU
STUDIU. O treime dintre pacienții vindecaţi de coronavirus ajung înapoi în spital în următoarele cinci luni, iar unul din opt moare

Complicaţii COVID. O treime dintre pacienții vindecaţi de coronavirus ajung înapoi în spital în următoarele cinci luni, iar unul din opt moare, arată un studiu realizat de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS), informează The Telegraph.

Oamenii de ştiinţă au descoperit efecte pe termen lung devastatoare asupra celor care au avut o formă severă a bolii şi care s-au vindecat. Ulterior vindecării, la mulți dintre aceştia au apărut probleme la inimă, diabet și afecțiuni cronice hepatice şi renale.

Complicaţii COVID: afecţiuni cardiace, hepatice, renale, diabet

Dintre 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în următoarele cinci luni, iar 12,3% dintre acestea au decedat, potrivit cercetării.

Se pare că oamenii se duc acasă, au efecte pe termen lung, se întorc, și mor. Am consemnat că aproape 30% sunt reinternați, este vorba de mulți oameni. Cifrele sunt foarte mari”, a spus Kamlesh Khunti, unul dintre autorii studiului. Profesorul Khunti a subliniat faptul că echipa de cercetători a fost surprinsă să constate că unn număr atât de mare de oameni s-au întors cu un nou diagnostic, predominând afecţiunile cardiace, renale, hepatice, dar și diabetul.

Citeste si Vom purta mască şi după vaccinare. Dr. Beatrice Mahler: „Din momentul în care virusul intră în corp şi până în momentul în care sistemul imunitar reuşeşte să răspundă, respectiva persoană poate fi o sursă de infectare”

Nu știm dacă este din cauză că Covid-19 distruge celule beta care produc insulină și faci diabet de tip unu, sau pentru că produce rezistență la insulină și faci tipul doi, dar observăm aceste surprinzătoare diagnostice de diabet”, a precizat el.

Noul studiu este în faza de prepublicare și urmează să fie evaluat de alți oameni de știință. Totuși, experții spun că este unul important.

Christina Pagel, șefa unității de cercetare clinică de la University College London, a menţionat că infecţia cu covid „nu este doar despre decese. (Există) o povară semnificativă a bolii pe termen lung după spitalizarea pentru covid”.

Citeste si Adrian Streinu Cercel anunţă viitorul scenariu pentru România: „Atenţie, masca va rămâne obligatorie până în 2023”

 

 


loading...