O tulpină și mai contagioasă a COVID ar putea apărea în România. Avertismentul transmis de Valeriu Gheorghiță!

Valeriu Gheorghiță atrage atenția că sezonul rece favorizează răspândirea COVID și este posibil ca o nouă variantă și mai contagioasă a virusului să apară și să genereze un alt val al pandemiei.

01 nov. 2021, 11:30
O tulpină și mai contagioasă a COVID ar putea apărea în România. Avertismentul transmis de Valeriu Gheorghiță!

O tulpină și mai contagioasă a COVID ar putea apărea în România. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare susține că sunt deja și alte țări unde crește numărul cazurilor COVID-19. Acesta a dat exemplul Marii Britanii și a atras atenția că iarna se apropie și oamenii vor sta din ce în ce mai mult în spații închise, vor interacționa din ce în ce mai mult, aerisirea încăperilor se va face mai puțin, iar riscul de infectare va fi inevitabil.

O tulpină și mai contagioasă a COVID ar putea apărea în România. Avertismentul transmis de Valeriu Gheorghiță!

„Deci nu suntem sub nicio formă într-o perioadă care din punct de vedere al condițiilor epidemiologice să fie în favoarea noastră, ci dimpotrivă.

Probabil că în momentul acesta suntem deja într-o perioadă de platou, însă depinde foarte mult de cât de bine sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii bolii și cât de mult va crește rata de vaccinare, dar problema este dacă suntem iarăși dispuși, ca țară, să ne confruntăm cu un viitor val de îmbolnăviri și s-o luăm de la capăt.

Citește și: Românii cu forme severe şi grave de COVID-19, transferați în Germania. Anunțul făcut de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă!
Nu cred că mai putem să ne permitem să repetăm la nesfârșit aceste valuri de îmbolnăviri, pentru că nu este exclus ca în perioada lunilor viitoare să se genereze o nouă variantă virală, care să se asocieze – și vedem că de obicei au fost asociate – cu o creștere a transmisibilității, care să fie mai contagioasă și care poate să fie asociată și cu scăderea protecției imunității care se obține după vaccinare. Deci, noi trebuie să preîntâmpinăm aceste lucruri”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 6.993 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 322 decese dintre care 11 anterioare.
Citește și: Vlad Voiculescu îl acuză pe Klaus Iohannis că a compromis campania de vaccinare. „Suntem cimitirul Europei, este ruşinea ruşinilor. După anunţul preşedintelui de relaxare totală, vaccinarea s-a prăbuşit”


loading...
Partenerii noștri