Vlad Voiculescu îl acuză pe Klaus Iohannis că a compromis campania de vaccinare. „Suntem cimitirul Europei, este ruşinea ruşinilor. După anunţul preşedintelui de relaxare totală, vaccinarea s-a prăbuşit”

Vlad Voiculescu, vicepreşedinte USR, a declarat că anunţul făcut în vară de preşedintele Klaus Iohannis prin care s-a dat tonul la o "relaxare totală" a dus la o "prăbuşire" a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, iar acum "suntem cimitirul Europei" din cauza numărului ridicat de decese provocate de virusul SARS-COV-2.

01 nov. 2021, 10:44
Vlad Voiculescu îl acuză pe Klaus Iohannis că a compromis campania de vaccinare. „Suntem cimitirul Europei, este ruşinea ruşinilor. După anunţul preşedintelui de relaxare totală, vaccinarea s-a prăbuşit”

Cât despre actuala criză politică în care se află România, Vlad Voiculescu susţine că „de la preşedintele Iohannis pleacă foarte multe”, iar „una dintre cauze este atitudinea preşedintelui”.

„Premierul şi preşedintele s-au văzut campioni ai relaxării. Cei doi s-au simţit extrem de ofensaţi când am cerut măsuri în afara spitalelor. Viziunea premierului şi preşedintelui ne-a dus unde suntem astăzi.

Să laşi în pandemie toată decizia în mâna politicului este profund greşit. Noi înţelegem că trebuie să îţi bazezi deciziile pe date. Dânşii cred că partidul este cel care trebuie să decidă”, a declarat Vlad Voiculescu în emisiunea OFF/OnTheRecord, conform Mediafax.

Vlad Voiculescu a explicat şi de ce a eşuat campania de vaccinare anti-COVID-19 în România.

„Sunt lucruri care ţin de Guvern şi care ţin de societate. În societate este un analfabetism faţă de ştiinţă. Suntem a 2-a ţară din Europa la consumul de antibiotice. (…) Am avut o campanie de vaccinare militarizată şi centralizată. Am avut specialii vaccinaţi în faţa bătrânilor şi bolnavilor.

Mesajele de relaxare au dăunat. În Austria, Germania şi Franţa s-a implementat certificatul verde în timpul verii. Insistenţa pe categoriile vulnerabile ar fi făcut diferenţa. După anunţul preşedintelui de relaxare totală, vaccinarea s-a prăbuşit. Acum cifrele au urcat pentru că oamenilor le este temă. Nu poţi să spui ca stat: de oamenii aceştia mă dispensez. Dacă o ţinem aşa, avem o şansă ca la anul să nu mai fim prima ţară din lume la mortalitate. Suntem cimitirul Europei, este ruşinea ruşinilor. Este prima luptă pe care o ducem în care avem aceleaşi arme ca toată lumea”, a precizat Voiculescu.

Citeşte şi: Ludovic Orban încurajează suspendarea lui Klaus Iohannis. „A luat-o razna complet. Cred că nu-şi termină mandatul”

Vlad Voiculescu, despre criza politică din România. „În coaliţie, noi nu am căutat un partener de tenis sau de golf”

Totodată, Vlad Voiculescu speră „preşedintele să realizeze că actuala coaliţie este singura posibilă pentru a face câteva reforme”.

„Situaţia reflectă atitudinea preşedintelui Iohannis. (…) Când spui că un furt nu e în regulă, înseamnă că provoci o criză, deci eşti crizator. Fiecare român este important indiferent de opţiunea politică. Spun că „nu sunt importanţi” când nu mai vrei să construieşti. Neimportanţi înseamnă că pur şi simplu nu contează. Ghiciţi ce înţelepciune stă în spatele acestor cuvinte. Contează doar câştigul propriu de putere.

„În coaliţie, noi nu am căutat un partener de tenis sau de golf (…) Ori se reface coaliţia, ori mergem spre alegeri anticipate. Decizia poporului este cea suverană. Mi-e teamă că alegerile anticipate vor arăta spre Opoziţie (…) Este nevoie de un PNL cât mai curat şi mai reformat” a declarat Vlad Voiculescu pe Aleph News, referindu-se la comentariile preşedintelui Klaus Iohannis vizavi de USR PLUS.

Potrivit sursei citate, Vlad Voiculescu nu a exclus declanşarea alegerilor anticipate: „Mi-e teamă că alegerile anticipate vor arăta spre Opoziţie. În PSD lucrurile nu stau diferit faţă de anii din urmă”, a conchis vicepreşdintele USR.

Citeşte şi: Reacția lui Florin Cîțu, după ce România a depășit pragul de 7 milioane de persoane vaccinate: „Românii au înţeles că vaccinul ne protejează pe noi şi pe cei dragi nouă”