O turistă de pe litoralul românesc a primit o amendă cât prețul vacanței. „Nici pe Champs-Elysees nu e atât!”

O turistă aflată pe litoralul românesc a dezvăluit pe un grup destinat vacanțelor la preț redus că a primit o amendă usturătoare pentru că a parcat fără să plătească. Incidentul a avut loc între stațiunile Venus și Saturn.

30 aug. 2023, 22:39
O turistă de pe litoralul românesc a primit o amendă cât prețul vacanței. „Nici pe Champs-Elysees nu e atât!”
O turistă de pe litoralul românesc a primit o amendă cât prețul vacanței. "Nici pe Champs-Elysees nu e atât!"

O turistă de pe litoralul românesc a primit o amendă cât prețul vacanței. „Am parcat într-adevăr fară să plătesc, nu se vedea efectiv automatul de plată. Între Venus și Saturn.
Însă amenda între 1.000 și 2.000 de lei pentru parcarea pe un câmp neamenajat mi se pare de domeniul fantasticului, nici pe Champs-Elysees nu e amenda atât. Nu vă e rușine?!?”, a scris femeia, şocată de caloarea amenzii.

Unii membri au grupului au criticat-o pe femeie: „Sincer, doar prin amenzi usturătoare reușește un stat să își educe poporul”, „Poate așa ne civilizam și noi, cu amenzi mari”, „Citește din nou, dar încet, ce ai scris. Unde ai parcat? Iți zic eu, în UK ți-o săltau și mai plăteai și câteva mii de lire bune să o iei înapoi”.

Citeşte şi: Carmen Brumă, pachet de nervi după ce a primit o amendă pentru parcare, chiar dacă plătise: „Să trimit eu dovezile, pe timpul meu, din cauza greșelii lor”

„Săptămâna trecută noi așa am pățit și am mutat mașinile. E parcarea plajei… un câmp unde sunt puse aparate care încasează 20 de ron pe zi pentru parcare… dar sunt nefuncționale. Am încercat cu aplicația, nu am reușit, nici sms, așa că am mutat mașina la altă plajă, unde era barieră și plăteai omului să îți deschidă… așa am evitat amenda”, a comentat un alt membru al grupului Vacante sub 500 de euro.

„Mie mi-a făcut poză și mi-a aplicat amenda chiar în timp ce făceam plata prin aplicație. A durat cam 10 minute până am download-at aplicația, mi-am introdus datele personale, datele cardului etc și până s-a confirmat plata, iar în timpul asta parcagiul a venit și mi-a fotografiat mașina. Am sunat ulterior la poliție de unde am aflat că în zona respectivă e un obicei să se vâneze turiștii la modul asta, așa că mare atenție”, a precizat un turist, compeltat de un altul: „Eu am primit amenda cu un minut și jumătate înainte să primesc confirmarea în aplicație că s-a finalizat plata.
Într-un final, după mai multe telefoane la Poliția Locală, primărie și oficiul de parcări am rezolvat situația, dar totul pe timpul și pe stresul meu, deși fusesem de bună credință și chiar plătisem”.