O universitate din Belgia caută leacul pentru Alzheimer găurind craniile maimuţelor din laborator şi introducându-le electrozi

Grupuri de activişti pentru drepturile animalelor solicită universităţii belgiene să înceteze testele pe maimuţe, în cadrul cărora acestora le sunt găurite craniile şi le sunt introduşi electrozi care să le stimuleze electric creierele.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 18:25

Grupul de lobby olandez Animal Rights susţine că maimuţelor de la Universitatea din Leuven le sunt introduşi electrozi în craniu şi sunt fixaţi cu ciment. Conform activiştilor, ar fi vorba de 12 maimuţe folosite în testarea pentru descoperirea leacului pentru maladia Alzheimer, care vor fi omorâte odată ce studiul va lua sfârşit. 

De cealaltă parte, reprezentanţii universităţii susţin că testarea pe maimuţe este necesară, evidenţiind progrese făcute în cadrul studiilor care au folosit această metodă de testare.

Activista Jen Hochmuth contrazice această ipoteză şi afirmă că este vorba doar de „experimente crude şi nefolositoare, care nu fac altceva decât să hrănească curiozitatea unor oameni de ştiinţă cărora le lipseşte compasiunea”. „Testarea pe creierele maimuţelor nu este un rău necesar, este pur şi simplu rău şi atât”, a adăugat ea.

Asociaţia Animal Rights dezvăluie că studiul ar avea o finanţare de 1,8 milioane de euro din banii contribuabililor şi că în laboratoarele universităţii ar fi închise şi alte animale, în afara celor 12 maimuţe.

Citeşte şi: China este în alertă! Pachete cu calamari importate din Rusia, cu urme de coronavirus