O ursoaică şi cei doi pui şi-au făcut bârlog lângă casele oamenilor din Băile Homorod

O ursoaică şi cei doi pui ai ei au speriat localnicii din staţiunea turistică Băile Homorod. Animalul şi-a făcut bârlog la câteva zeci de metri de casele oamenilor şi de un hotel. Ursoaica este periculoasă, spun vânătorii, pentru că a născut puii în ianuarie și încă îi alăptează. Ei interzic deocamdată mutarea lor, aşa că au izolat zona cu bandă, iar pădurarii stau de veghe.

RomaniaTV.net
25 mart. 2014, 07:06

Bârlogul ursoaicei cu doi pui a fost descoperit de un localnic.

Vânătorii spun că niciodată nu s-a întâmplat ca o ursoaică să își facă bârlog atât de aproape de drum şi de casele oamenilor.

„Este un eveniment foarte neobişnuit. Ursoaicele fată în munţi, în bârloguri făcute de ei. Cred că e o ursoaică foarte tânără şi nu a putut să caute loc acolo sus„, a declarat Jakab Attila.

Specialiştii au hotărât că cel mai bine ar fi, atât pentru pui, cât şi pentru ursoaică, să rămână deocamdată în această zonă.

Nu avem voie să îi tranchilizăm şi să îi deplasăm în pădure pentru că încă ursoaica alăptează. Singura măsură a fost izolarea zonei ca ursoaica să stea în linişte cu puii ei„, a precizat primarul din Vlăhiţa, Rus Sandor.

În pădurile din Harghita trăiesc aproximativ o mie de urşi. Anul trecut, peste 100 de oameni au făcut plângeri că urșii le-au intrat în gospodării și le-au omorât animalele.