O veste proastă: salariile şi pensiile nu vor creşte până la jumătatea anului viitor

Guvernul are în calcul ca, măcar până la jumătatea anului 2012, să nu indexeze pensiile şi să nu mărească salariile pentru a se încadra într-un deficit bugetar de sub 3% din PIB, a declarat, joi, la sediul Băncii Naţionale a României, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
27 oct. 2011, 07:58
O veste proastă: salariile şi pensiile nu vor creşte până la jumătatea anului viitor

„Este o variantă pe care acum o luăm în calcul. Nu s-a stabilit încă nimic, dar pentru a putea merge cu un deficit de sub 3% aşa cum ne propunem, una dintre posibilităţi este ca măcar până la jumătatea anului viitor să nu indexăm pensiile şi să nu majorăm salariile. Dacă lucrurile merg bine, din iunie putem avea rectificare pozitivă”, a afirmat Udrea.
Liderii coaliţiei de guvernare au discutat, miercuri, la Palatul Victoria, construcţia proiectului bugetului de stat pe anul 2012 pornind de la o estimare de creştere economică de aproximativ 2% pentru anul viitor, comunicată de Comisia Europeană, potrivit deputatului minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.
Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a menţionat că partidul pe care îl reprezintă doreşte majorarea salariilor bugetarilor cu un procent care să poată fi susţinut economic.
La şedinţa de miercuri a coaliţiei a participat şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, precum şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.
Preşedintele Traian Băsescu s-a exprimat pentru stabilirea unei ţinte de deficit bugetar „mult sub 3% din PIB”, el avansând posibilitatea ca aceasta să fie de 1,5%-1,7% din PIB în 2012.