O viaţă chinuită din cauza unei erori medicale. Are paralizie cerebrală şi doar un tratament cu celule stem o poate salva

Anastasia, minunea familiei Şoimu, s-a născut aproape moartă, din cauză că avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului. Resuscitatea nu s-a efectuat imediat, apoi 20 de minute medicii au luptat să o ţină în viaţă. Lipsa de oxigen i-a afectat grav creierul, în special acei centri care ţin de coordonarea mişcării.

31 mai 2017, 13:45
O viaţă chinuită din cauza unei erori medicale. Are paralizie cerebrală şi doar un tratament cu celule stem o poate salva

Anastasia este minunea familiei Soimu, un copil care era aşteptat de mult timp. Din nefericire, viaţa nu a fost dreaptă cu ea, bebeluşa fiind diagnostică la naştere cu paralizie cerebrală, din cauza unor erori medicale.

Când Anastasia a venit pe lume, doctorii le-au comunicat părinţilor să se aştepte la ce e mai rău, căci şansele de supravieţuire erau minime. Bebeluşa nu s-a dat însă bătută şi a luptat să fie alături de persoanele care i-au dat viaţă. În primele 3 zile a făcut convulsii care i-au afectat şi mai tare creierul, fiind la reanimare pentru o lună şi 5 zile. După externare, copilul nu plângea, nu urmărea cu privirea, nu sugea, iar până la vârsta de 7 luni a fost hrănită prin sondă.

Deşi a împlinit 2 anişori, Anastasia nu poate sta în funduleţ, nu poate spune ce o doare sau când îi e foame, nu merge şi nu ştie să se joace cu jucăriile. Părinţii nu s-au dat bătuţi, au căutat ajutor în stânga şi în dreapta, iar într-un final a primit un raspuns pozitiv din Turcia, de la Liv Hospital din Istanbul, unde au fost vindecaţi mai mulţi copii cu probleme asemănătoare. Pentru a se face bine, Anastasia are nevoie de 30.000 EURO.

Tratamentul constă în transplant cu celule stem, iar doctorii turci au recomandat 4 şedinţe de transfuzie, la o distanţă de 4 luni, intercalate cu şedinţe de kinetoterapie pentru activarea noilor celule.

Cum o putem sprijini pe Natalia Şoimu să-şi salveze fetiţa?

Graţie oamenilor cu suflet mare, s-au strâns banii necesari pentru 2 şedinţe, dar mai este nevoie de aproximativ 15.000 de Euro pentru a-i achita toate costurile medicale.

Anastasia a efectuat deja primul transplant cu celule stem, iar la nici 24 de ore, rezultatele nu au încetat să apară: a început să sugă, să ţină jucării în mână şi chiar să zâmbească, spre bucuria mamei, care o însoţeşte la tratament. Anastasia are nevoie de noi acum mai mult ca oricând pentru a finaliza cu bine întreg tratamentul.

Donaţiile se pot face prin transmiterea unui SMS de 2 Euro la 8832 cu textul „ANASTASIA„, online pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/anastasia-soimu/ sau prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei „Salvează o inimă”:

RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei)

RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro)

RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Asociația „Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 220 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 60.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații peste 1.540.000 de Euro şi peste 390.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS.

Pentru merite deosebite, Asociația „Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala „Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala „Societății Civile” (2016 şi 2017), Gala „Oamenii Timpului” (2015) și Gala „Zece Oameni de Valoare” (2016).