O zi de vară plăcută şi cu ploi puţine VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Canicula ne mai dă un răgaz. Nu vom suferi nici joi de cald. Cele mai mari temperaturi nu trec de 31 de grade, în timp ce valorile termice cele mai mici se opresc şi la 22 de grade. Cu alte cuvinte, o zi fără exagerări termice şi cu ploi puţine.

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 14:36
O zi de vară plăcută şi cu ploi puţine VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Mai dă câte un strop de ploaie prin nord, prin nord-est şi pe la munte, unde aversele sunt o idee mai prezente.

Vara e darnică joi şi cu bucureştenii. Soarele nu se lasă umbrit de nori, dar nici nu ne chinuie cu o temperatură prea mare: mercurul se va opri cu moderaţie la 28 de grade.

În centrul țării va fi soare, dar din când în când apar și câțiva nori ce vor lăsa cu totul izolat ploi slabe în zonă de munte, mai ales din estul zonei. Vântul adie ușor, iar la amiază, în termometre se strâng 22….24 de grade în zonele depresionare  și 27…28 de grade în jumătatea vestică a regiunii.  

În nord-vest soarele împarte cerul cu norii și pe arii restrânse cad ploi slabe, de scurtă durată. Vântul  abia dacă se simte, iar valorile termice se vor apropia de normalul perioadei: vor fi maxime de la 23 de grade în Maramureș până la 28 de grade în nordul Crisanei. 

În partea de vest a țării este o zi destul de plăcută cu soare, câţiva nori pentru decor și temperaturi maxime între 28 și 30 de grade. 

În Oltenia, soarele strălucește aproape nestingherit de nori, iar mercurul în termometre urcă până la valori de 29…31 de grade, cam cât ar fi normal pentru această perioadă.

Și în Muntenia ziua se anunță în general frumoasă, cu mult soare, dar după-amiza în zonă deluroasă nu este exclus să apară câțiva nori ce vor scutură averse și descărcări electrice. La amiază termometrele vor arată 28 de grade în zonă deluroasă și 30…31 de grade în Lunmca Dunării. 

Locuitorii din Bărăgan și Dobrogea au parte de o zi soare ce va fi acoperit trecător de câțiva nori rătăciți, însă nu sunt șanse de ploaie. La amiază se vor înregistra 28…29 de grade, mai puțin pe litoral și în deltă unde se va resimți influența moderatoare a Mării Negre. 

Și în Moldova predomina soarele, dar și aici vor fi unele înnorări, mai ales în nordul regiunii și în zonă subcarpatica unde pe arii restrânse va plouă slab. Valorile termice se mențin în limite normale pentru  data din calendar: de la 24 de grade în Bucovina până la 27…28 în centru, sud și est.

Norii care vor lăsa ploi în averse în nordul Carpaţilor Orientali vor strica drumeţiile celor care s-au urcat la altitudine în căutare de aer răcoros. Nici vântul nu e tocmai prietenos, mai ales pe durata ploilor, dar în rest, nu trece de moderat, iar temperaturile sunt cu adevărat plăcute, oprindu-şi avântul la cel mult 20 de grade, cum e cazul la Paltinis sau Stana de Vale.

Dacă însă sunteţi printre cei care se bucură de o vacanţă pe litoral, aici soarele va fi prezent la datorie pentru un strat de bronz deloc grăbit şi fără exagerări termice. Sunt posibile şi câteva ploi slabe, briza se va simţi, dar nu va deranja, iar maximele ating 26-25 de grade Celsius, după o noapte cu cel mult 20 de grade. Temperatura mării este şi ea plăcută, numai bună de o baie, la 23/25 de grade Celsius.

Vineri, vremea se va încăƒlzi ușor, iar valorile termice se vor situa din nou în majoritatea regiunilor peste normalul perioadei. Maximele vor pleca de la 24 de grade în extremitatea nordică a Moldovei până la 33 de grade în jumătatea de sud-vest. Soarele ține agenda zilei și numai după-amiza și seară își fac apariția câțiva nori ce vor scutura averse slabe și descărcăƒri electrice local la munte și pe arii restrânse în Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea. Vântul se va menține destul de liniștit. 

Locuitorii capitalei au parte în continuare de o vreme frumoasムși însorită. Vântul abia adie, iar temperaturile mai câștiga câteva grade față de joi, astfel că la amiază vor fi 30…31 de grade.

Sâmbătă, vremea va deveni călduroasムîn majoritatea regiunilor, izolat caniculară în vest. Soarele va domina cerul, dar dupăƒ-amiaza și seara, îndeosebi la munte, vor fi câteva dezvoltări noroase și pe arii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtムduratăƒ, posibil însţtite de descărcăƒri electrice. Vântul nu își face simțită prezența, iar temperaturile maxime se vor încadra între 26…27 de grade pe litoral și în depresiuni și 35…36 de grade în Banat. 

În prima zi a weekend-ului se vremea se menține frumoasă în București, dar căƒlduroasムpentru că după-amiază temometrele vor indică 31…32 de grade. Soarele strălucește din plin pe tot parcursul zilei, iar vântul este domol, cu alte cuvinte o zi numai bună de mers la piscină.