O zi plăcută de toamnă, însă dimineaţa va fi ceaţă VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Presiunea atmosferică rămâne relativ ridicată vineri, aşa că vremea se menţine stabilă, cu mai multe ore însoţite la deal şi la munte, unde va fi o zi de toamnă foarte plăcută, în timp ce în zonele joase norii mai acoperă temporar cerul mai ales în prima parte a zilei.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 15:11
O zi plăcută de toamnă, însă dimineaţa va fi ceaţă VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Îndeosebi în primele ore ale zilei, ceaţa este prezentă în Moldova, în Muntenia şi în Dobrogea, unde pe arii restrânse va persista şi este posibil să fie asociată cu burniţă sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab. Vremea va fi şi uşor mai rece decât în mod obişnuit la această dată. După dimineaţa mai rece amiaza vine cu maxime cuprinse în general între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 14 grade în Dealurile Banatului.

Şi în capitală ziua începe cu vreme cam rece şi ceaţă însoţită de mai mulţi nori joşi şi vânt slab. până după-amiază temperatura ajunge la maxime în jur de 10 grade, aproape de normalul datei din calendar.

Prima zi de weekend vine cu vreme în general frumoasă, dar uşor mai rece decât în mod normal indesoebi în primele ore, când ceaţa învăluie zonele joase asociată cu nori stratiformi, ceaţă care izolat va persista. Seara mai târziu şi în noaptea de sâmbătă spre duminică norii se adună peste Bărăgan, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde însă doar izolat va ploua slab. Vântul suflă potolit mai toată ziua şi după amiază aşteptăm maxime de la 6 grade în estul Transilvaniei până la 15 grade în dealurile Crisanei şi ale Banatului.

În capitală ziua începe cu vreme ceţoasă şi destul de rece. Treptat soarele e tot mai puternic şi împrăştia ceaţă şi norii care o însoţesc şi spre amiază vremea devine frumoasă. Amiază vine ci maxime de 10, 11 grade, normal pentru această dată.

Duminică presiunea rămâne relativ ridicată şi ne asigură o vreme în general frumoasă, cu mai mult soare decât nori, mai ales în zonele de deal şi montane. Mai mulţi nori rămân peste sud-estul ţării iar în Dobrogea sunt şanse sporite să plouă slab. Vântul nu se agită în nicio zona şi după o dimineaţă rece, cu temperaturi aproape de pragul gerului depresiunile intramontane iar amiaza vine cu maxime comparabile cu cele din ziua precedentă, adică la de 6 grade în nordul Moldovei până la 15 grade în Dealurile de vest.

În capitală, sunt condiţii de ceaţă în orele dimineţii, apoi pe cer rămân ceva nori, cu vânt cel mult moderat. Amiaza vine cu temperaturi normale pentru dată din calendar, 11, poate chiar 12 grade.