Oaia cu şase miei! Record naţional la o fermă din Arad GALERIE FOTO

Record național la numărul de miei fătați! Perfomanța a fost înregistrată într-o fermă din vestul țării, în județul Arad, de către un crescător de ovine din rasa Romanov. Una dintre oile acestuia a fătat șase miei, toți sănătoși, plini de viață.

11 feb. 2020, 09:57

Evenimentul petrecut la Arad este pentru proprietarul oilor o mare mândrie. Mai mult, sătenii au dat fuga în ograda să vadă minunea. Nea Ion povestește cum i-a numărat pe miei să fie sigur că sunt șase, în timp ce vecinul, nea Traian, a venit să dea o mână de ajutor. Fiind și el, la rândul său crescător de oi din aceeași rasă, nea Traian spune că nu s-a mai întâlnit cu așa ceva, că de obicei o oaie fată trei, hai patru, maxim cinci miei dar niciodată nu a fost vorba de șase.

VACANTA DE PASTE 2020. Mai multe zile libere, când pică VINEREA MARE

Mobilizarea a fost generală cu atât mai mult cu cât, pentru că mioarei ii era imposibil să hrănească atâtea guri flamande, ciobanii au decis să le dea mieilor abia nascuți lapte cu biberonul.

Rasa de oi Romanov, adusă din Rusia, este mai puțin cunoscută la noi. Sunt, se pare, mai puțin de 4.000 de capete în România. Oile din aceasta rasă sunt rezistente pe timp de iarnă, dar trebuie protejate de ploaie. Carnea, în schimb, spun ciobanii, este un deliciu, scrie Aradon. Kilogramul în viu ajunge la aproximativ 15 lei. Mai mult, un miel din această rasă ajunge la 30 de kilograme în doar două, trei luni, carnea lui fiind mai scumpă decât cea a mieilor autohtoni.


loading...
Partenerii noștri