Daniel Oajdea, exclus din PDL pentru critici la adresa partidului

BPN al PDL a decis excluderea deputatului Daniel Oajdea din partid, însă decizia finală o va lua Consiliul Naţional de Coordonare.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 11:57

Biroul Permanent al PDL a validat propunerea organizaţiei de Iaşi de excludere din partid a deputatului Daniel Oajdea pentru „grave prejudicii de imagine” aduse PDL prin activitatea sa politică. „Propunerea a venit de la Iaşi, BPN a fost de acord, o înaintăm conform procedurilor statutare către viitorul Consiliu Naţional de Coordonare”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, care a adăugat că decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi. El a precizat că, de acum încolo, opiniile pe care formulează deputatul Daniel Oajdea nu mai sunt din interiorul PDL, ci opiniile acestuia „ca deputat”.
Întrebat despre ce înseamnă grave prejudicii de imagine, Voinescu a explicat că este vorba de „atitudini şi poziţii politice extrem de ofensive la adresa unor lideri ai PDL şi o surprinzătoare tăcere în ceea ce priveşte acţiunea politică, relaţia politică cu puterea locală din Iaşi sau cu alte partide care alcătuiesc uniunea socialistă”.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminică seară, după întâlnirea liderilor PDL de la Vila Lac, răspunzând unei întrebări despre excluderea lui Daniel Oajdea din partid, că este vorba despre o decizie care va fi luată luni în şedinţa BPN. Întrebat dacă liderii PDL vor decide luni excluderea lui Daniel Oajdea din partid, Boc a răspuns: „Este o decizie pe care o vom lua mâine (luni, n.r.). Cazul va fi pe agenda Biroului Permanent Naţional de mâine de la ora 11.00”.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Iaşi a propus, duminică, excluderea deputatului Daniel Oajdea din partid, pentru afirmaţiile sale critice la adresa PDL din ultima perioadă, decizia fiind înaintată conducerii centrale a partidului, care se va pronunţa în acest caz. Liderul interimar al PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că BPJ al PDL a decis, duminică, să propună excluderea deputatului Daniel Oajdea din PDL, decizia filialei ieşene urmând să fie trimisă către BPN, iar propunerea să fie discutată în regim de urgenţă de conducerea naţională a partidului. În replică, deputatul PDL Daniel Oajdea a susţinut că propunerea de excludere a sa din partid, votată, duminică, în BPJ al PDL Iaşi, reprezintă reacţia unui grup de oportunişti care au preluat prin forţă conducerea filialei ieşene a PDL.