Oameni blocaţi, animale îngropate de vii şi acţiuni de salvare contracronometru

Publicat: Duminică, 12 Februarie 2012 16:10 // Actualizat: Duminică, 12 Februarie 2012 16:10 // Sursa: RTV.net

Ninsorile abundente şi viscolul din ultimele două săptămâni au declanşat o luptă contracronometru pentru salvarea de vieţi omeneşti şi nu numai. Strigătele după ajutor au fost auzite de voluntarii de la Federația pentru Protecția Animalelor şi Mediului. Aceştia s-au implicat în salvarea persoanelor sinistrate, dar şi a animalelor îngropate de vii sub nămeţi.

Federația pentru Protecția Animalelor şi Mediului (FPAM) s-a implicat în ajutorarea atât a persoanelor sinistrate şi a animalelor din gospodăriile distruse de intemperii, cât şi în deszăpezirea câinilor fără stăpân din adăposturile de la Glina (județul Ilfov) şi Pelinu, comuna Dor Mărunt (lângă Lehliu, județul Călăraşi).

"Vicisitudinile iernii începutului de an 2012 pun la încercare competența, responsabilitatea şi grija autorităților față de cetățenii grav afectați. Corupția şi nepăsarea factorilor decidenți generează tragedii: oameni fără adăpost sau blocați ȋn casele acoperite de zăpadă, săteni lipsiți de apă, hrană şi asistență medicală, morți rămaşi neȋngropaţi, animale ucise sub troiene. Peste toate acestea, un infiorător bilanț de 68 de persoane decedate, în majoritatea lor victime ale hipotermiei", a spus Marius Marinescu, preşedintele de onoare al FPAM, într-un comunicat remis RTV.NET.

După ce au ajutat oamenii năpăstuiți, voluntarii s-au îndreptat spre adăpostul de câini fără stăpân amenajat ȋîn apropierea satului Pelinu, în plin câmp deschis.

"Peisajul era dezolant, ca de sfârşit de lume. A fost necesară săparea unor tuneluri prin zăpadă cât casa, pentru a găsi porțile stabilimentului şi pentru a se ajunge la padocurile înghețate. Cei aproximativ 270 de câini riscau să moară sufocați, îngropați de vii sub nămeți. Iubitorii de animale au reuşit să-i scoată la aer, să-i hrănească şi să aducă paie uscate în padocurile pe care le dezgropaseră din zăpada înaltă de 3-4 metri. Animalele bolnave au luat drumul adăposturilor din Bucureşti (Theodor Pallady) şi Piteşti (Smeura)", a adăugat Marius Marinescu.

Printre voluntari s-au numărat şi personalități iubite de români, precum Camelia Zorlescu, actriță a Teatrului bucureştean NOTTARA, Steliana Sima, îndrăgita interpretă de muzică populară sau domnul Doru Tufiş, celebrul cantautor.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
câini. animele oameni blocaţi Romania sub zapada
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 feb 08:39
Răspunde | Votează email 0 email
ANTI JAVRE STRADALE
DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ,CAINII CRIMINALI ,LASATI LIBERI PE STRAZI=O ALTA FORMA DE GENOCID
17 feb 08:37
Răspunde | Votează email 0 email
ANTI JAVRE STRADALE
FACETI CUMVA ,IUBITORILOR DE ANIMALE ,SI SCUTITI-I DE CHINURI PE CETATENII MUSCATI DE JAVRELE STRADALE. CEI CE AU STAPAN OK DAR CEILALTI SANT PLANTATI PE STRAZI PENTRU A FACE RAVAGII IN RANDUL CETATENILOR.MERGETI LA MATEI BALS SI LUATI STATISTICILE SA VEDETI SI DVS-TRA CE MACEL FAC JIGODIILE ASTEA PENTRU CARE MULTI PUN BOTU.SA VEDETI CUM AJUNG OAMENII LA OPERATII,COPII,ADULTI...
12 feb 18:15
...allowFullScreen="true" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" /> Oameni blocaţi, animale îngropate de vii şi acţiuni de salvare contracronometru ...
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H