Politicieni şi şefi de instituţii, la înmormântarea lui Vadim. Printre ei şi Văcăroiu: „E o mare pierdere”

Politicieni, şefi de instituţii, foşti colegi, dar şi artişti au venit, joi, să-l conducă pe ultimul drum pe Corneliu Vadim Tudor. Chiar şi unii dintre cei cu care s-a certat sau a avut numeroase scandaluri de-a lungul timpului au venit să-şi ia rămas bun de la fostul lider al PRM.

17 sept. 2015, 09:50
Politicieni şi şefi de instituţii, la înmormântarea lui Vadim. Printre ei şi Văcăroiu: „E o mare pierdere”

Corneliu Vadim Tudor a fost înmormântat, joi, în Cimitirul Ghencea, acolo unde sunt îngropaţi şi părinţii săi. Alături de familie, prieteni, cunoştinţe, au venit şi oameni din partid, dar şi politicieni  pentru a-l conduce pe ultimul drum. 

Ce aş putea să mai spun? Încă nu îmi vine să cred. Am foarte multe (amintiri cu Vadim Tudor n.r.). Cariera mea politică i-o datorez lui„, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu (PSD).

Citeşte şi Soţia lui Corneliu Vadim Tudor, APEL DISPERAT pentru fetele ei. Văduva Tribunului, supărată şi dezamăgită

Un politician de duritate, un patriot de excepţie, a impresionat grija faţă de cetăţenii acestei ţări. Venea la mine cu tot felul de solicitări să ajutăm, ducea lucrurile până la capăt. Dragostea faţă de ţară era nemărginită şi am avut multe de învăţat de la el. Boala asta nemiloasă, un diabet deosebit de dur, la el se adăuga stresul permanent, lipsa de bani, eforturi extraordinare pentru a-şi scrie revista. Sursa lui de venit era practic această revistă şi salariul pe care-l avea de parlamentar, cu o ambiţie extraordinară ţinea această masă creştină pentru foarte mulţi oameni cu nevoie. Dragostea faţă de animale o ştim cu toţii, un om foarte sensibil, dar duritatea atacurilor lui a deranjat, dar era şi pe fondul acestei boli necruţătoare care atacă tot ce înseamnă organe vitale.

Nu a mai putut să ţină sub control diabetul, de aici probleme cu inima, cu plămânii şi lucrurile s-au agravat. El a fost şi un colecţionar, cum să spun, cu tenacitate strângea nu numai despre România, în general din toată lumea, memoria lui colosală o recunoaştem cu toţii. Făcea senzaţie. A fost şi cu mine în delegaţii în calitate de vicepreşedinte al Senatului. Scena politică e mai săracă oricum, avem nevoie şi de oameni care să spună lucrurilor pe nume. Sigur, uneori a mai şi deranjat, dar dacă punem la un loc, a lăsat ceva în urmă pentru poporul român, această dragoste de România şi de poporul român, mândria de a fi român o exprima în permanenţă. E o mare pierdere„, a spus Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi,  la înmormântarea lui Vadim Tudor.

„Îmi pare rău că s-a prăpădit Vadim. A plecat repede şi pe neaşteptate. Mai avea multe de făcut, multe de scris, încă probleme de rezolvat şi să-şi ajute familia şi fetele, care aveau mare nevoie de Vadim. Dar mai ales, avea nevoie neamul şi ţara de Vadim, un om curajos, un patriot, un luptător pentru neam şi ţară. E păcat că se răreşte numărul oamenilor de valoare care ţin şi se jertfesc pentru neam şi ţară şi au rămas tot felul de derbedei, cum sunt şi cei care nu i-au aprobat lui Vadim mort să intre în Senatul României, le-a fost frică de Vadim şi aşa aflat în coşciug. Nu poţi face excepţii la etichetări, pentru că, în afară de Vochiţoiu, nu am mai auzit de vreunul care să îşi dorească să fie depus în holul Senatului sicriul cu corpul neînsufleţit şi parlamentarii să-şi ia rămas bun de la el. A fost 16 ani vicepreşedintele Senatului României. E o ruşine pentru Parlamentul României şi pentru Senat că nu au acceptat ca sicriul lui Vadim Tudor să fie depus două ore în holul Senatului. Este incredibilă această atitudine a lor, dar dovedeşte cine sunt, oameni mărunţi şi fără Dumnezeu„, a precizat Gheorghe Funar.

Citeşte şi Corneliu Vadim Tudor, condus pe ultimul drum. Slujba va fi oficiată de un sobor de 16 preoţi VIDEO

Sute de oameni s-au adunat la biserica unde este depus Tribunul. Lăcaşul de cult a fost încărcat cu coroane de flori. Cortegiul funerar a plecat în jurul orei 10.00 spre cimitirul Ghencea, acolo unde Vadim va fi înmormântat cu onoruri militare, în prezenţa a 16 preoţi, printre care se va afla și naşul său de cununie. Va fi o ceremonie specială, cu recitări de poezii şi discursuri.

Corneliu Vadim Tudor a încetat din viaţă la vârsta de 65 de ani. Tribunul a murit, luni seară, la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei, după ce în cursul zilei a fost adus în unitatea medicală din cauza unor probleme cardiace. Moartea fulgerătoare a lui Corneliu Vadim Tudor a luat prin surprindere pe toată lumea.

„Calmante iau tot timpul, încă nu mă pot obişnui cu ideea că el nu mai este. Nu ştiu, nici nu vreau să mă gândesc la ziua de mâine, va fi cea mai nefericită zi din viaţa, nu vrem să ne gândim”, a mărturist văduva lui Vadim.

Văduva Tribunului a mărturisit că politicialul avea tratament de 17 ani. „Făcea patru injecţii pe zi, a spus Becali că lua medicamente chinezeşti, le lua concomitent cu insulina, eu îi făceam insulina, eu sunt asistentă medicală, dar n-am mai profesat, ca să-l ajut pe el”, a mai spus Doina Tudor.

Citeşte şi Fiica lui Corneliu Vadim Tudor a vorbit despre AVEREA LĂSATĂ DE TRIBUN: „Nu există un testament, dar noi ştim

Corneliu Vadim Tudor era măcinat de problemele financiare înainte să moară. Înglodat în datorii, Tribunul era disperat să facă rost de bani. Şi-a vândut maşina, căuta cumpărător pentru revista România Mare şi era dispus să se despartă de singura sa avere: obiecte şi cărţi de valoare inestimabilă. Acum, după moartea lui, văduva Tribunului face un apel disperat.

„Noi altă sursă de venit n-avem, el a murit sărac, n-a avut nimic, n-am pus nimic deoparte, tot ce a avut a dat la săraci, a dat pentru câini şi preferă să trăiască de azi pe mâine, numai să aibă alţii, să ajute oamenii, să scoată revista România Mare. Nu ştiu cum ne vom descurca, avem multe pe cap, avem un aşezământ de căţei, îl ţinea singur, nu îl ajuta nimeni, am acasă 30 de căţei, avem foarte multe cheltuieli, ele două sunt la facultate, nu am vorbit cu domnul Gigi Becali. Rugămintea mea ar fi fost dacă poate să le angajeze pe cele două fete undeva, Lidia a terminat masterul la jurnalism, cealaltă mică este la jurnalism în anul 3 şi a făcut un curs de make-upAtâta doream, dacă poate cineva să le angajeze undeva”, a spus Doina Vadim Tudor. 

În ultima sa declaraţie de avere, din 21 septembrie 2014, Corneliu Vadim Tudor preciza că nu are niciun cont. Nu avea nici case, nici terenuri, iar la capitolul autoturisme, a precizat că deţine o Dacia Logan din 2007. Vadim a menţionat, însă, adevărata sa comoară: colecţia de autografe celebre şi de obiecte care au aparţinut unor personalităţi istorice. Considera că obiectele au o valoare inestimabilă.

Vezi aici: Procesele care l-au ruinat pe Corneliu Vadim Tudor. Vezi cu cine s-a certat şi câţi bani a pierdut în instanţă