Oamenii care au câine sunt mai sănătoşi: De ce boli ne feresc animalele de companie

Oamenii care au câine au inimi mai sănătoase decât cei care nu au animale de companie, sugerează un nou studiu. Mai mult, cei care au deja probleme cardiace au şanse mai mari de a supravieţuit dacă au un animăluţ.

10 mai 2013, 07:19
Oamenii care au câine sunt mai sănătoşi: De ce boli ne feresc animalele de companie

American Heart Association a analizat studii din întreaga lume şi a ajuns la concluzia că a avea un animal de companie, în special un câine, scade riscul de a avea o boală de inimă. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că cei care au căţei merg mai mult decât ceilalţi oameni.

Animalele de companie reduc stresul şi au un efect benefic şi asupra obezităţii şi al nivelului colesterolului. Glenn Levine, autorul studiului, spune că există şi beneficii psihologice.

„Oamenii au mai multă grijă de ei dacă au o legătură strânsă cu un animal de companie, se simt mai bine în pielea lor şi sunt mai motivaţi să trăiască mai mult”, a precizat Levine, subliniind că, cu toate astea, oamenii care au animale trebuie să aibă grijă de inima lor şi în alte feluri.

„Principalul motiv pentru care adopţi, salvezi sau cumperi un animal este să îi oferi o casă plină de iubire şi să te bucuri de relaţia cu el. Nu vrem ca oamenii să se ducă să adopte un câine sau o pisică şi apoi să zacă pe canapea, îndopându-se cu mâncare şi fumând, dar crezând că acum vor trăi mai mult”, a atenţionat expertul.