Oamenii de afaceri cer consultări cu preşedintele Klaus Iohannis

Reprezentanții mediului de afaceri au trimis, luni, o solicitare președintelui Klaus Iohannis pentru a participa la consultările de la Președinție pentru găsirea de soluții, în calitate de parteneri sociali, alături de ceilalți membrii ai societății civile.

10 nov. 2015, 12:06
Oamenii de afaceri cer consultări cu preşedintele Klaus Iohannis

„Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), împreună cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători, au adresat ieri (luni, n.r.) o cerere președintelui României, exprimându-și disponibilitatea de a participa, în calitate de parteneri sociali, alături de ceilalți membri ai societății civile, la consultările care se fac la Președinție pentru găsirea de soluții. Doresc să menționez că avem pregătite un set de propuneri, de direcții de acțiune, care în opinia noastră ar trebui să fie prioritare în perioada următoare pentru a depăși cât mai rapid situația actuală — și mai ales pentru a relansa sectorul de IMM-uri și economia românească”, a declarat marți președintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Cine va fi PREMIERUL desemnat. Klaus Iohannis face astăzi anunţul. Dacian Cioloş, cele mai mari şanse UPDATE

La rândul său, președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători (PTIR), Florin Jianu, consideră că miniștrii care vor fi în noul cabinet, în cazul în care va fi un cabinet tehnocrat, trebuie să fie miniștri antreprenori, „care au creat performanță și știu care sunt nevoile acelor ministere”.

„Din păcate, până în prezent, nu a existat o consultare a mediului privat, deși am făcut solicitări în acest sens. Chiar și ieri am trimis o solicitare către președinte. Miniștrii care vor fi în noul cabinet, dacă vorbim de cabinet tehnocrat, trebuie să fie miniștri antreprenori, adică oameni care provin din mediile pe care ei le vor păstori și care au creat performanță și știu care sunt nevoile acelor ministere. În egală măsură, cred că trebuie să ne îndreptăm atenția spre partenerii sociali, și din rândul acestora să așteptăm propuneri. CNIPMMR are o serie de oameni pregătiți pentru a intra în Guvern și de a performa. La audierile viitorilor miniștri trebuie să aibă un cuvânt de spus și partenerii sociali, respectiv ONG-urile, dacă vorbim despre alte domenii specifice”, a subliniat Jianu.

Președintele Klaus Iohannis va anunța marți, la ora 17,00, într-o declarație de presă, numele premierului desemnat și concluziile consultărilor cu partidele și formațiunile parlamentare.

Șeful statului a avut luni și marți a doua rundă de consultări cu partidele și formațiunile parlamentare pentru desemnarea premierului.