Oamenii de casă ai Rovanei Plumb şi Gabriel Oprea, numiţi în funcţii de Dăncilă în ultima zi la Palatul Victoria

În ultima zi la Palatul Victoria, premierul Viorica Dăncilă a semnat mai multe decizii de numiri în funcţii importante. Este vorba despre Bogdan Ionuț Dințoi, care este considerat un apropiat al Rovanei Plumb, şi generalul în rezervă Constantin Ilie Aprodu, omul de casă al lui Gabriel Oprea.

RomaniaTV.net
05 nov. 2019, 12:48
Oamenii de casă ai Rovanei Plumb şi Gabriel Oprea, numiţi în funcţii de Dăncilă în ultima zi la Palatul Victoria

Viorica Dăncilă l-a numit luni pe generalul în rezervă Constantin Ilie Aprodu în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor pentru un mandat de 4 ani, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial. Aprodu este general în rezervă şi e considerat omul de casă al lui Gabriel Oprea, zis și „interesul național”.

Până săptămâna trecută, Aprodu a fost secretarul general al Ministerului Agriculturii. Potrivit G4Media.ro, în timpul în care Aprodu a lucrat la Ministerul Agriculturii Petre Daea a numit în funcții de conducere în minister, cum ar fi la Direcția de Buget, pensionari din cadrul Armatei, domeniu apropiat generalului Oprea, care a și fost ministru al Apărării. De asemenea, potrivit sursei citate, tot Aprodu a girat angajarea fiului lui Gabriel Oprea, timp de două luni, între 1 mai și 1 iulie 2019, şi a fiului lui Anghel Iordănescu, fost antrenor al naționalei de fotbal și coleg în UNPR cu Gabriel Oprea, la acelaşi minister. 

Tot luni, a apărut în Monitorul Oficial decizia lui Dăncilă de numire a lui Bogdan Ionuț Dințoi în funcţia de şef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru Luptă Antifraudă – DLAF. 

Bogdan Ionuţ Dințoi este de profesie polițist, a activat la Inspectoratul Județean Vâlcea și este considerat un apropiat al Rovanei Plumb. De altfel el a fost pus de Rovana Plumb șef în ministerele pe la care aceasta a trecut, la Ministerul Mediului și la Ministerul Muncii, potrivit Digi 24.