Oamenii de știință au creat prima mâna robotică din lume care imită la aproape perfect mișcările unui membru uman

Oamenii de știință sud-coreeni au creat o mână robotică care poate imita aproape la perfecțiune mișcările unei ființe umane. Este primul membru tehnologizat ce poate manipula obiecte extrem de fragile.

07 ian. 2022, 22:14
Oamenii de știință au creat prima mâna robotică din lume care imită la aproape perfect mișcările unui membru uman

Oamenii de știință sud-coreeni au creat o mână robotică dotată cu un set de mişcări similare cu cele ale ființei umane. Este vorba de prima mână robotică ce poate face acțiuni delicate, cum ar fi folosirea pensetei sau ţinerea unui ou.

Fenomen neobişnuit descoperit de oamenii de ştiinţă. Mişcarea Pământului va modifica timpul

Cercetătorii de la Universitatea Ajou din Coreea de Sud au creat o mână robotică care cântăreşte puţin sub două kilograme şi jumătate şi măsoară opt inci şi jumătate. Această nouă invenție este caracterizată de delicateţe, forţă şi flexibilitate.

Mâna robotică este fabricată din oţel şi aluminiu, iar fiecare deget este controlat de trei motoare mici montate în palmă. Există 20 de articulaţii, iar în jurul acestora există părţi metalice care funcţionează ca tendoane.

Condusă de Uikyum Kim, echipa susține că mâna este capabilă să toarne băuturi, să țină un ou fără să-l zdrobească.

De asemenea, au descoperit că mâna poate îndeplini sarcini delicate folosind unelte. De exemplu, poate tăia hârtie cu foarfecele și poate folosi penseta pentru a plasa un microcip pe o placă de circuit.

„Cea mai mare putere a mâinii robotizate dezvoltate este că este foarte ușor de atașat de brațele robotului comercial existent, având în același timp o prindere puternică și delicatețe”, a spus Kim pentru New Scientist.

Misterul creaturii extraterestre găsite în deșert care i-a șocat pe oamenii de știință. Ființa are doar 8% ADN uman VIDEO

Mâna robotizată este, de asemenea, durabilă. Pentru a testa acest lucru, echipa a făcut ca unul dintre degete să împingă în jos un senzor în mod constant timp de o jumătate de oră. Au descoperit că forța degetului abia s-a slăbit în acel timp, relatează businessinsider.com.