Misterul creaturii extraterestre găsite în deșert care i-a șocat pe oamenii de știință. Ființa are doar 8% ADN uman VIDEO

O creatură extraterestră, găsită în 2003, în deșertul Atacama, a creat numeroase dispute în rândul oamenilor de știință. Misterul ființei cu doar 8% ADN uman a fost în sfârșit dezlegat.

28 dec. 2021, 18:11

Scheletul unei creaturi extraterestre, descoperit în 2003, în deșertul Atacamă, a intrigat an la rândul oaamenii de știință.

Bizara ființă a fost poreclită „Ata”, iar când ciudatele rămășițe au fost examinate, s-a considerat că oasele aparțin unei ființe cu vârsta cuprinsă între șase și opt ani.

Scheletul ce măsoară doar 15 centimetri a fost găsit în 2003 de către vânătorul de comori Oscar Muño într-o biserică abandonată dintr-un oraș minier pustiu numit La Noria.

VIDEO Animal nemaivăzut pe Pământ. Cum arată creatura cu 1306 picioare

Se afla într-un înveliș confecționat din piele, iar scheletul era acoperit într-o pânză albă legată cu o panglică violet.

Craniul lung, unghiular, orbitele înclinate și cele doar 10 coaste, comparativ cu cele 12 normale la oameni au generat speculații cu privire la originea creaturii.

Așa că nu a fost o surpriză când a apărut vestea despre descoperire, iar pasionații de fenomene paranormale au descins la locul unde a fost descoperită.

Un documentar ulterior, numit Sirius, a sugerat chiar că ar putea aparține unui trib de vizitatori extratereștri.

În primă fază s-a crezut că scheletul datează din perioada Antică.

Totuși o analiză inițială efectuată în 2012 a demonstrat că scheletul datează de fapt din anii 1970.

Cu toate acestea, nu a existat nimic înregistrat oficial care să sugereze despre ce este vorba – și nicio dovadă despre cine ar fi putut fi micuța ființă.

Misterul a devenit și mai intrigant în momentul în care testele au descoperit că 8% din ADN nu era uman.

Acest lucru a dus la speculații potrivit cărora, ființa ar putea fi o specie extraterestră.

Cu toate acestea, în 2018 – o echipă de oameni de știință a susținut că a dezmințit teoriile potrivit cărora creatura ar fi venit din spațiul cosmic.

Testele de la Universitatea Stanford, San Francisco și Universitatea din California au descoperit că este vorba de un copil care ar fi murit acum 40 de ani.

Este vorba de ființă umană de sex feminin care avea mai multe afecțiuni genetice care i-au oprit creșterea, nanism și alte tulburări osoase.

Se crede că scheletul este cel al unui copil prematur sau al unuia care a murit imediat după naștere.

Garry Nolan, profesor de microbiologie și imunologie la Școala de Medicină a Universității Stanford, consideră că cercetările asupra Ata ar putea într-o zi să ajute pacienții.

Ea ar putea oferi câteva indicii pentru a ajuta persoanele cu probleme de creștere a oaselor sau persoanele care au malformații.

Dr Nolan a început să cerceteze cazul ei în 2012, când un prieten a spus că ar fi găsit un extraterestru.

„Această cercetare clarifică ceea ce a fost o poveste foarte publică și senzaționalizată timp. Studiul nostru a fost făcut din dorința de a aduce un pic de umanitate în această discuție și să restaurăm demnitate scheletului. ADN-ul și imaginile provin din rămășițe despre care nu se știa că sunt umane atunci când au început cercetările.

Se știe de multă vreme că acest schelet a fost deținut în mod privat în Spania, fără nicio acuzație de comportament criminal cu privire la modul în care a fost achiziționat”, a declarat cercetătorul.

VIDEO! Peștele monstru de 2,5 tone care arată ca un rechin pe steroizi! Un surfer a dat peste creatura preistorică pe care aproape nimeni n-a mai văzut-o vreodată!

Cristina Dorador, de la Universitatea din Antofagasta, a cerut guvernului chilian să condamne cercetarea.

„Nu știm cum o fetiță a ajuns să fie înmormântată lângă biserica din orașul părăsit. Nu știm dacă s-a născut cu viață, dar știm că a fost tratată cu grijă și dragoste în ultimele ei clipe, fiind acoperită cu grijă într-o pânză albă și o panglică violetă.

Din cronologia presupusă a morții ei, este probabil ca mama ei să fie, probabil, încă în viață. De asemenea, este posibil ca familia să fi fost nevoită să retrăiască evenimente de acum 40 de ani” , a acuzat la acea vreme cercetătoarea, potrivit The Sun.