Oamenii de știință au dat verdictul pentru sfârșitul umanității. Soarele va muri și va înghiți Pământul alături de alte planete din univers VIDEO

Oamenii de știință au condus un studiu, conform căruia Soarele va muri, iar straturile sale exterioare vor exploda și vor înghiți Pământul și alte planete.

08 sept. 2021, 11:17
Oamenii de știință au dat verdictul pentru sfârșitul umanității. Soarele va muri și va înghiți Pământul alături de alte planete din univers VIDEO

Oamenii de știință,

de la universitatea din Manchester, Marea Britanie, au făcut un studiu care a arătat că Soarele se află deja la jumătatea duratei sale de existență, astrul are 4,6 miliarde de ani.

Experții au descoperit că în viitorul apropiat nucleul Soarelui își va epuiza combustibilul, iar straturile exterioare vor fi aruncate în spațiu și vor înghiți Pământul și alte planete precum Marte sau Mercur.

Strălucirea Soarelui crește cu 10% la fiecare miliard de ani, fapt ce va genera secarea tuturor oceanelor de pe Pământ, iar viața pe Terra va dispărea cu desăvârșire.

Astrul solar va avea aceeași soarta precum 90% dintre stele. Astfel, Soarele se va transforma într-o gigantică roșie, iar apoi într-o pitică albă.

”Când o stea moare, ea aruncă în spațiu o masă de gaz și praf, cunoscută sub numele de ”înveliș”. Acesta poate fi cât jumătate din masa stelei. Acest proces dezvăluie nucleul stelei, care în momentul respectiv rămâne fără combustibil, iar în cele din urmă moare”, a declarat Albert Zijlstra, astrofizician la Universitatea Manchester.

Soarele utilizează hidrogen pentru a crea energie, astrul produce heliu. Nucleul Soarelui va fi ”umplut” cu heliu, iar timp va deveni instabil și într-un sfârșit se va prăbuși sub propria greutate.

Soarele se va mări și își va crește luminozitatea. El nu va mai atrage planetele ca până acum, iar orbitele lor se vor schimba. Flăcările emanate de Soare vor devora Mercur, Marte, dar și Pământul. Oamenii de știință au calculat că acest eveniment va avea loc peste aproximativ 5 miliarde de ani.

Planeta se topeşte de căldură. Recorduri de temperatură în mai multe oraşe ale lumii, s-au depăşit chiar 50 de grade Celsius

Iunie este o lună capricioasă nu doar în România, unde de mai bine de două săptămâni avem parte de ploi aproape în fiecare zi. În Orientul Mijlociu se înregistrează recorduri de temperatură, iar în unele zone din Argentina a nins pentru prima oară după ani buni.

Ţara care a înregistrat miercuri, 15 iunie, recordul naţional de căldură all-time este Oman, unde staţiile meteo de la Joba au măsurat 51,6 grade Celsius, cu 0,8 grade peste recordul precedent. De remarcat frecvenţa din ce în ce mai mare a temperaturilor ridicate, precedentul record, de 50,8 grade, fiind consemnat în două zile consecutive, 30 şi 31 mai 2017. Asta după ce aceeaşi temperatură se consemnase pe 31 mai 2009, dar şi pe 16 iulie 1990. Se remarcă astfel o frecvenţă îngrijorătoare a recordurilor, de la 19 ani la opt ani, iar mai nou la patru ani.

Tot un record de căldură s-a înregistrat la aeroportul din Billings (Montana), 42,2 grade, fiind egalată valoarea termică din 14 iulie 2002. De asemenea, a fost egalat recordul termic şi în oraşul Salt Lake City, 41,7 grade Celsius.

La polul opus se află Argentina, care deşi traversează în prezent iarna australă se confruntă cu o situaţie fără precedent. După câteva zile cu temperaturi de 27 de grade, în care oameni umblau în tricou pe stradă, în oraşul Cordoba a nins pentru prima oară în ultimii 14 ani (foto, jos). Din iulie 2007 nu a mai nins aici, fiind abia a treia oară în ultimii 46 de ani când locuitorii de aici se bucură de zăpadă, potrivit unei postări pe Twitter a municipalităţii.