Oamenii de ştiinţă din laboraturul din Wuhan recunosc că au fost muşcaţi de lilieci infectaţi cu Covid

Echipa OMS care investighează în Wuhan sursa apariţiei pandemiei de Covid se confruntă cu noi întrebări ridicate de faptul că, după luni de zile, oamenii de ştiinţă chinezi care lucrează în laboratorul din oraş au recunoscut că au fost muşcaţi de lilieci infectaţi cu Covid 19.

17 ian. 2021, 15:11
Oamenii de ştiinţă din laboraturul din Wuhan recunosc că au fost muşcaţi de lilieci infectaţi cu Covid

Oamenii de știință de la laboratorul din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci infectați cu Covid în timp ce colectau probe dintr-o peșteră. Acest lucru va îngreuna ancheta OMS cu privire la originea noului coronavirus,relatează Daily Mail, conform ProTv.

Un om de știință spune că dinții animalelor i-au trecut prin mănușile de cauciuc „ca un ac”.

Personalul laboratorului manipula, de asemenea, lilieci fără mănuși și lucra cu „virușii vii” fără a purta măști, încălcând astfel regulile stricte de siguranță, se arată în imagini suprinse de o echipă TV din China în 2017.

Dezvăluirile ridica întrebări suplimentare pentru oamenii de ştiinţă din echipa Organizației Mondiale a Sănătății, care investighează la Wuhan originile Covid-19, după mai multe luni de luptă de convingere cu Beijingul.

Oamenii de ştiinţă din China testează o îngheţată de Covid

O înghețată din China a fost testată cu COVID. Toate loturile produse de compania Tianjin Daqiaodao Food au fost sigilate și confiscate. Mostrele de pe trei înghețate au fost trimise la centrul municipal pentru controlul bolilor în această săptămână, toate fiind testate pozitiv.

Investigațiile epidemiologice efectuate până în prezent indică faptul că a firma producătoare a folosit lapte praf important din Noua Zeelandă și zer importat din Ucraina. De asemenea, compania Tianjin Daqiaodao a anunțat că cei 1.662 de angajați ai săi au fost plasați în carantină urmând să fie testați. Dintre aceștia, 700 au fost deja testați negativ.

Citeşte şi: Regele Suediei s-a vaccinat. Carl Gustaf a fost comparat cu președintele României: ”Close, but not Klaus enough”