Oamenii din Oradea nu mai folosesc coroane de flori la înmormântări din cauza coronavirusului

Autorităţile din Oradea au impus câteva reguli privind înmormântările în această perioadă. Oamenii sunt sfătuiţi să nu mai meargă la înmormântări cu coroane de flori, spunând că acestea pot fi o posibilă sursă de răspândire a COVID-19 şi să participe la slujbe doar membrii familiei și rudele apropiate.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 15:14
Oamenii din Oradea nu mai folosesc coroane de flori la înmormântări din cauza coronavirusului

Recomandarea a fost făcută de Administrația Domeniului Public (ADP) Oradea pentru cei care merg la slujbele de înhumare din Cimitirul Municipal Rulikowski, potrivit Hotnews.ro. 

„În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, Administrația Domeniului Public (ADP) Oradea recomandă ca la slujbele de înhumare din Cimitirul Municipal Rulikowski să participe doar membrii familiei și rudele apropiate. Cei care participă la slujbele de înmormântări sunt sfătuiți să nu mai aducă coroane de flori, care pot fi o posibilă sursă de răspândire a COVID 19. La Cimitirul Municipal Rulikowski programul nu a fost modificat dar au fost luate unele măsuri de prevenție, menite să stopeze răspândirea noului virus”, se arată într-un comunicat al ADP Oradea.

Citeşte şi: Un medic britanic s-a vindecat de coronavirus: „Este doar o gripă foarte, foarte rea”

De asemenea, începând de luni publicul nu mai are acces în incinta birourilor din cadrul Administrației Cimitirului: „Pentru programarea înmormântărilor și alte plăți, a fost amenajat un birou cu deschidere la exterior, prin intermediul căruia sunt preluate documentele de la cetățeni și predate mai departe pentru prelucrare și programare”.