Oamenii dintr-o provincie italiană au protestat la o închisoare unde au fost duşi patru români

Românii şochează din nou Italia. Localnicii din provincia Viterbo au organizat un protest în faţa unei închisori, unde au fost aduşi patru români. Conaţionalii noştri sunt acuzaţi că au spart casa unui reputat profesor universitar şi l-au bătut pe proprietar până l-au lăsat în comă.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 16:46
Oamenii dintr-o provincie italiană au protestat la o închisoare unde au fost duşi patru români

Profesorul, în vârstă de 81 de ani, a apucat să declanşeze butonul de alarmă conectat la sistemul unei companii private de securitate. Potrivit presei italiene, românii l-au bătut cu o bară de fier, apoi au furat portofelul victimei şi au fugit.

„Am fost şocaţi de violenţa folosită împotriva unei persoane în vârstă, un bătrân să fie bătut în acest mod”, a declarat Gianluca Dell’ Agnello, comisar.

Victima românilor este fondatorul Noii Acadademii de Arte Frumoase din Milano şi se numără printre cele mai respectate personalităţi din peninsulă. Faptele românilor i-au revoltat pe italieni. Localnicii din provincia Viterbo s-au adunat în faţa închisorii şi le-au strigat să se întoarcă în România.

„Atunci când şi-au dat seama de faptele comise, infractorii au început să regrete, mai ales că sunt tineri”, a spus Paola Conti, procuror.

Victima românilor este acum, potrivit medicilor, în comă ireversibilă.