Oamenii dintr-un sat din Hunedoara sunt revoltați după ce conductele de gaze montate arată ca nişte antene comuniste colorate

Săteni dintr-o localitate din Hunedoara s-au revoltat după ce au fost racordați la gaze, dar firma care a realizat lucrarea nu a mai avut bani să și acopere țevile, astfel că tot satul arată ca o hală industrială.

08 mart. 2023, 19:32
Oamenii dintr-un sat din Hunedoara sunt revoltați după ce conductele de gaze montate arată ca nişte antene comuniste colorate

Localnicii din Livada, județul Hunedoara, sunt foarte nemulțumiți, iar în timp ce unii dintre ei se tem de o explozie, alţii nu se împacă deloc cu noul design industrial, dar speră că, poate aşa, turiştii vor ajunge şi în satul lor.

„Oamenii nu sunt multumiţi de ceea ce s-a făcut. Sunt mulţumiţi că s-a băgat gazul metan, dar nu în orice condiţii. Uitaţi-vă dumneavoastră cum arată satul ăsta! Ca şi o centrală termică care e plină de conducte. Gândiţi-vă ce poate întâmpla că poate să fie un accident, poate să lovească o maşină… Poate să fie de la Dumnezeu un trăsnet, cum se întâmplă vara, şi atunci ce facem?”, se întreabă un localnic.

„Dar mergea pe subteran decât pe deasupra. Arăta estetic mai frumos”, comentează un bărbat. „Cu atâta conductăraie în satul ăsta, efectiv a dispărut satul românesc. Ăsta nu mai e sat. E bătaie de joc”, adaugă un localnic.

Citește și: Un bărbat a fost găsit mort într-un dulap din casă chiar de soția care îl dăduse dispărut

Noua reţea de gaze a fost finanţată din bani europeni însă, spune primăria, aceştia nu ar fi ajuns şi pentru lucrări subterane. Oricum, proiectanţii spun că ţevile sunt sigure.

„Oamenii au înţeles situaţia şi şansa de a băga gaz metan o singură dată, şansa de a nu da banii înapoi, iar disconfortul vizual… El sigur că, în viitor, acolo unde se poate şi există soluţii tehnice, se poate rezolva după recepţie, după ieşirea din monitorizare”, a declarat Daniel Răducan, primarul din comuna Baru Mare. Până atunci, oamenii speră ca circuitul de ţevi să devină obiectiv turistic.

Citește și: Un pieton a murit după ce a fost lovit de autospeciala de ambulanță în Galați