Oamenii îngheaţă în case la Mangalia. Prefectul spune că nu are soluţii

Locuitorii Mangaliei îngheaţă de frig în case din cauza unui conflict între fostul primar şi cel interimar. Prefectul de Constanţa spune că nu are cum să rezolve problema la nivel local, dar că a obţinut de la Guvern deblocarea de fonduri din rezerva naţională pentru ca situaţia să fie remediată.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 18:05
Oamenii îngheaţă în case la Mangalia. Prefectul spune că nu are soluţii

Claudiu Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa, a comentat, la Romania TV situaţia incredibilă din Mangalia, unde 40.000 de oameni îndură frigul şi afară şi în case deoarece s-au trezit fără căldură.

Motivul este unul incredibil. „De două săptămâni este acest blocaj: consilierii nu se întâlnesc şi vor să schimbe viceprimarul. Asta pentru că fostul primar are influenţă la Consiliul Local şi a intrat în conflict cu viceprimarul, pe care l-a ajutat chiar dânsul. Astfel, din cauza unor neînţelegeri politice, oamenii au ajuns să nu aibă căldură. nu am eu cum să convoc Consiliul Local de la Mangalia şi să strâng laolaltă toate partidele politice care se ceartă pe Mangalia”, a explicat prefectul constănţean, subliniind că situaţia se va remedia cu ajutorul Guvernului, care apelează la rezerva pentru situaţii de urgenţă.

Locuitorii din Mangalia nu au avut astfel de probleme. Totul s-a schimbat după ce primaria a încheiat un contract de furnizare a energiei termice cu o altă companie, ceea ce a dat naştere la un conflict între autorităţi. Astfel s-a ajuns ca oamenii să primească mai întâi căldură cu porţia şi apoi să fie „tăiaţi” de tot de la încălzire, deşi sunt cu facturile la zi.