Oamenii revin la numerar pentru a păstra un control mai strict asupra cheltuielilor

Oamenii renunță la plata cu cardurile. Pe măsură ce prețurile cresc, oamenii folosesc din nou banii din portofele pentru a putea avea o evidenţă mai strictă a cheltuielilor.

10 aug. 2022, 14:14
Oamenii revin la numerar pentru a păstra un control mai strict asupra cheltuielilor

Oamenii revin la numerar pentru a păstra un control mai strict asupra cheltuielilor lor, pe măsură ce costurile vieții cresc, potrivit unei cercetări citate de BBC.

În Marea Britanie, oficiile poștale au gestionat 801 de milioane de lire sterline în retrageri personale de numerar în iulie 2022, este cea mai mare sumă din ultimii cinci ani, de când se fac înregistrări. Suma este cu peste 20% față de anul precedent.

Natalie Ceeney, președintele Cash Action Group, a declarat că arată că oamenii „numără literalmente banii” în timp ce se confruntă cu creșterea prețurilor.

„Este în mod absolut din cauza crizei costului vieții”, a spus Ceeney.

„Oamenii vor scoate numerar și îi vor pune fizic în borcan, spunând „asta am pentru facturi, asta am pentru mâncare și asta este ceea ce a mai rămas”, a mai spus Ceeney.

Prețurile cresc în prezent mai repede decât creşteau în urmă cu 40 de ani. Creșterea costului vieții pune o presiune asupra finanțelor oamenilor, deoarece veniturile nu reușesc să țină pasul.

Citeşte şi: ROBOR scade după ce Mugur Isărescu a spus că „băncile au sărit calul”

În total, 3,32 miliarde de lire sterline în numerar au fost depuse și retrase la ghișeele oficiilor poștale în iulie, cu 100 de milioane de lire sterline mai mult decât în ​​iunie.

Retragerile de numerar au crescut cu aproape 8% de la o lună la lună și cu peste 20% de la an la an.

În iulie s-a înregistrat un record – 801 de milioane de lire sterline în retrageri personale de numerar. Este cea mai mare sumă de când au început înregistrările în urmă cu cinci ani și doar a doua oară când retragerile personale de numerar au depășit 800 de milioane de lire sterline. Ultima dată a fost decembrie 2021 și există întotdeauna o creștere a retragerilor în acea perioadă a anului, a spus oficiul poștal.

Citeşte şi: Preţ carburanţi, 10 august 2022. Benzina standard a coborât sub 7.5 lei pe litru pentru prima dată în ultimele 5 luni

Oficiul poștal a redus volumul suplimentar de retrageri de la cele 11.500 de sucursale ale sale pentru ca mai mulți oameni să apeleze la numerar.