Oamenii s-au călcat în picioare pentru vaccinuri. Anunţul că inclusiv cei fără acte vor fi imunizaţi a scos la lumină migranţii FOTO

Mii de oameni au inundat joi străzile din Chinatown-ul londonez după ce s-a auzit că un „autobuz de vaccinare” a ajuns în cartier, pentru ca medicii să îi vaccineze fără programare pe cei care nu au asigurări de sănătate şi nici măcar acte de identitate.

27 mai 2021, 20:02

Adulții s-au înghesuit lângă mica furgonetă, pe trotuarul din fața unui frizerii, după ce un anunț postat pe site-ul Centrului Chinez de Informații și Consiliere specifica în mod clar că „migranţii fără acte” sunt bineveniți să se vaccineze.

„Un autobuz de vaccinare este disponibil în Chinatown-ul din Londra pentru a oferi vaccin gratuit comunitar, fără programare. Data: 27 mai 2021 (joi) Orar: 12 – 17:00. NU trebuie să aveți: numărul NHS, dovadă de adresă, identificare personală. Migranţii fără documente sunt, de asemenea, bineveţi. Stai în siguranţă! Vaccinează-te!”, se arată în textul anunţului.

Autobuzele de vaccinare au apărut în Marea Britanie, însoţite de grupuri de voluntari care să ajute la imunizare, în zonele în care rata este scăzută, cum ar fi Luton sau Bolton. Totuşi, interesul constatat joi, în Chinatown, este cel mai mare de până acum, potrivit Daily Mail.

Citește și Marea relaxare în Anglia, de luni s-au ridicat mai multe restricţii. Oamenii au voie să călătorească, restaurantele şi pub-urile s-au redeschis la interior

În Marea Britanie, vaccinurile anti-Covid pot fi rezervate numai prin intermediul site-ului web al NHS.

Autobuzul de vaccinare este un serviciu oficial, administrat de Westminster Council în parteneriat cu NHS Anglia și merge în diferite locații din zonă. Următoarea sa vizită urmează să fie în zona Portobello Road, vineri de la 10 dimineața.

Citește și Veste importantă pentru românii din Anglia. Toţi rezidenţii vor primi două teste gratuite anti-Covid, în fiecare săptămână

Comunitatea chinezească din Londra este estimată la peste 120.000 de persoane, reprezentând un procent de 1,5% din întreaga populaţie a metropolei.