Oamenii se simt cu adevărat bine doar 61 de zile pe an. Află care sunt cauzele

Oamenii se simt cu adevărat bine şi în formă doar 61 de zile pe an, în restul timpului ei fiind afectaţi de boli mai mult sau mai puţin grave, precum răceli şi gripe, înţepenirea gâtului, crampe musculare şi infecţii oculare, potrivit unui studiu.

RomaniaTV.net
23 ian. 2013, 11:35
Oamenii se simt cu adevărat bine doar 61 de zile pe an. Află care sunt cauzele

Cercetătorii au mai stabilit că oamenii se pot simţi cel mai rău lunea, la ora 11.35, şi cel mai bine sâmbăta la prânz.

Anual, oamenii se confruntă, în medie, cu patru răceli, o infectare cu virusul gripei, cinci cazuri de înţepenire a gâtului, alături de numeroase alte tulburări.

Acest lucru înseamnă că cei mai mulţi dintre oameni acţionează la un nivel sub capacităţile reale aproximativ 10 luni pe an.

Studiul, realizat de Spire Bristol Hospital din Marea Britanie, la care au participat 2.000 de oameni, mai arată că o persoană din patru este permanent afectată de cel puţin o boală sau o rană nevindecată.

Acelaşi studiu a mai stabilit că oamenii se simt rău, în medie, cel puţin o dată la două săptămâni.

Reprezentanţii spitalului spun că este surprinzător faptul că oamenii se simt cu adevărat bine o perioadă atât de scurtă din an. Dacă cineva se confruntă în mod repetat cu o problemă medicală, ar trebui să apeleze la medici, pentru că simptomele pot fi asociate unei boli grave. Uneori, schimbările mici pot conta foarte mult în obţinerea unei stări de bine – somnul suficient, o alimentaţie echilibrată, practicarea unui sport, reducerea consumului de alcool, mai spun specialiştii.

Potrivit specialiştilor, anual, oamenii se confruntă, în medie, cu 5 crampe musculare, un leşin, 2 întinderi musculare, 5 înţepeniri ale gâtului, o hemoragie nazală, o durere de ureche, o infecţie oculară, 2 răni care să necesite copci, 2 dureri de dinţi, 3 bătături, 3 muşcături ale limbii, o verucă, o pierdere a vocii, 4 dureri în gât, o infectare cu virusul gripei etc.

Autorii studiului au mai stabilit că o persoană din patru suferă de dureri de cap în mod regulat, iar o persoană din zece are dureri din cauza unui vechi accident suferit în timpul practicării unui sport.

40% dintre persoane suferă din cauza unor răceli repetate, iar 40%, din cauza durerilor de spate.

În medie, oamenii sunt afectaţi anual de cinci episoade de hiperaciditate gastrică.