Oana Antonescu: Libertatea de circulaţie a persoanelor este nenegociabilă

În cadrul dezbaterii cu tema "Rolul Parlamentului European în contextul problematicii pieţei muncii și libera circulaţie a lucrătorilor" organizată la Pitești vineri, 7 Februarie, de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, cu scopul de a creşte în rândul publicului vizibilitatea alegerilor europarlamentare de anul acesta, europarlamentarul PDL Oana Antonescu a atras atenţia asupra pericolului populismului european.

08 feb. 2014, 09:41
Oana Antonescu: Libertatea de circulaţie a persoanelor este nenegociabilă

„Este cu adevărat îngrijorător este că forţe politice legitime, apropiate de centrul eşichierului politic, au îmbrăţişat sau cochetează cu ideea limitării libertăţilor fundamentale ale Uniunii Europene, forţând conştient fie demantelarea întregului proiect, fie impunerea artificială şi injustă a unor bariere şi ziduri în interiorul Uniunii”, a explicat Oana Antonescu.

Europarlamentarul PDL a subliniat în cadrul dezbaterii şi aportul muncitoriilor români la dezvoltarea statelor economiilor statelor europene.

„Imigraţia reduce, în realitate, presiunea asupra sistemelor de asigurări sociale sau de asigurări de sănătate! Lucrătorii străini – şi aici nu pot decât să apreciez abnegaţia, devotamentul şi sacrificul milioanelor de lucrători români, care îşi desfăşoară onest activitatea în statele Uniunii Europene – sunt o contribuţie net pozitivă la bugetul asigurărilor sociale şi de sănătate”, a arătat Oana Antonescu.

La dezbatere au mai participat europarlamentarii Theodor Stolojan (PPE), Corina Creţu (S&D) şi Norica Nicolai (ALDE).