Oana Badea: 49.000 de absolvenţi ar putea deveni studenţi fără BAC

Legea PSD pentru admiterea la facultate a liceenilor care nu au luat Bacalaureatul a fost criticată dur de Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care crede că ar fi o lege nedreaptă mai ales faţă de cei care au învăţat şi au luat BAC-ul.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 20:23
Oana Badea: 49.000 de absolvenţi ar putea deveni studenţi fără BAC

Oana Badea a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, că peste 49.000 de absolvenţi ar putea avea acces la facultate fără să fi luat Bacalaureatul, dacă va fi adoptată propunerea legislativă iniţiată de PSD care prevede posibilitatea ca absolvenţii de liceu fără bacalaureat care au avut media de absolvire peste 7.00 să poată urma cursurile universitare.

„Cum se simte un actual student, care a trecut prin bacalaureatul din acest an, a intrat în urma unei note meritate la facultate, întâlnind pe coridor un alt coleg, susţinut din bani publici, care nu a muncit la fel de mult ca el?”, a spus Oana Badea.

Secretarul de stat a precizat că „vigilenţa” colegilor săi de la putere au făcut ca propunerea legislativă să nu treacă tacit în Camera Deputaţilor.

Oana Badea a precizat că cele patru soluţii pe care iniţiatorii proiectului legislativ spun că le au pentru cei care nu au luat bacalaureatul în vara acestui an nu sunt soluţii reale, trei dintre ele fiind deja aplicate sau aplicabile, iar a treia fiind „un neadevăr aşezat în zona de soluţie”.

Potrivit sursei citate, prima soluţie se referă la reţeaua de şcoli posticeale, a doua la gratuitatea acordată absolvenţilor de licee tehnologice pentru susţinerea examenelor de atestare a competenţelor profesionale.

„Sun nişte buzunare rămase goale în urma acestui bacalaureat corect care i-a triat pe cei care au intrat la facultate”, a spus Oana Badea, rugată să comenteze despre sensul acestui proiect de lege.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, prelungirea cu 15 zile a termenului de dezbatere a proiectului de lege care prevede posibilitatea ca absolvenţii de liceu fără bacalaureat să poată urma cursurile universitare, pentru a evita adoptarea tacită a acestuia.