Oana Bogdan, forţa matrice din partidul PLUS, scenariu utopic pentru rezolvarea sărăciei şi inegalităţii. Mii de reacţii pe Facebook

Publicat: Joi, 02 Ianuarie 2020 16:24 // Actualizat: Joi, 02 Ianuarie 2020 16:24 // Sursa: romaniatv.net

Oana Bogdan, membră în conducerea centrală a PLUS și numită de Dacian Cioloș ”roata motrice” din spatele partidului, și-a anunțat demisia din formațiunea politică printr-o scrisoare transmisă pe un grup intern de comunicare al PLUS, susținând că se întoarce la biroul său de arhitectură din Bruxelles pentru că vrea să fie din nou liberă să scrie și să vorbească despre lucruri care ”sunt încă delicate în România” și care care putea afecta partidul.

Oana Bogdan, fostă membră în conducerea centrală a PLUS și numită de Dacian Cioloș „roata motrice" din spatele partidului, face din nou valuri online cu un scenariu utopic. Aceasta a fost în centrul unei uriașe controverse la începutul anului 2018, după ce a făcut mai multe afirmații referitoare la desființarea proprietății private și la renunțarea la viața de cuplu în favoarea traiului în grup. Deși a demisionat în octombrie din partidul lui Cioloș, Oana Bogdan și-a păstrat celebritatea și revine cu afirmații controversate despre un viitor în care toate lucrurile vor fi închiriate.

"Vă provoc azi, în prima zi a anului, să ne gândim la scenarii pentru #viitor.

"Bine ați venit în anul 2030. Nu dețin nimic. Nu dețin o mașină. Nu dețin o casă. Nu dețin aparate sau haine. Tot ceea ce consideram în trecut un #produs a devenit acum un #serviciu: transport, cazare, mâncare și toate lucrurile de care avem nevoie în viața noastră de zi cu zi.

#Transport. Nu mai avea nici un sens să deținem mașini, când putem apela la vehicule fără șofer.

#Cazare. Banii de chirie îi câștig subînchiriind spațiul în care trăiesc (sau o parte din el) atunci când nu am nevoie de el (sunt la muncă sau plecat din oraș).

#Mâncare. Uneori am chef să gătesc. Echipamentul necesar este livrat în câteva minute. De când transportul e gratuit, nu mai are sens să ții în casă ustensile de bucătărie. Le închiriezi când ai nevoie de ele.

#Cumpărături. S-au transformat în alegerea lucrurilor de folosit, pe care le închiriez. Uneori aleg eu, alteori vreau ca algoritmul să o facă pentru mine.

Toate astea au făcut posibilă #economia #circulară. Când produsele devin servicii, nimeni nu mai e interesat de obiecte care nu țin mult. Totul e gândit să fie durabil, reparabil și reciclabil. Folosim energie curată și metode de producție curate. Nimeni nu îndrăznește să se atingă de ariile naturale protejate, pentru că suntem toți conștienți de valoarea lor în calitatea vieții noastre. În orașe sunt spații verzi, plante și arbori peste tot.

De când AI și roboții au preluat o mare parte din munca noastră, avem timp să mâncăm bine, să dormim bine și să petrecem timp cu alți oameni. Avem mai mult #timp de gândire, de creare și de dezvoltare.

#Viața noastră este mult mai bună decât cea de acum zece ani, când devenise atât de clar că nu puteam continua cu același model de creștere, care generase boli ale stilului de viață, schimbări climatice, criza refugiaților, degradarea mediului, orașe congestionate, poluarea apei, poluarea aerului, tulburări sociale și șomaj", scrie Oana Bogdan pe Facebook.

Ulterior, aceasta a explicat că scenariul vehiculat de ea a fost publicat de World Economic Forum în 2016, fiind semnat de Ida Auken, membru al parlamentului danez. „Îmi veți spune că România nu e Danemarca și că ar trebui să rezolvăm mai întâi problema sărăciei și a inegalității. Vă voi răspunde așa: scenariul de mai sus rezolvă în primul rând sărăcia și inegalitatea. Și ține cont și de generațiile viitoare", mai scrie Oana Bogdan.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dacian ciolos Oana Bogdan Oana Bogdan Facebook plus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H