Oana Lis, mesaj EMOŢIONANT pe Facebook: Salvaţi o viaţă!

Oala Lis trece prin momente extrem de grele. O mătuşă din partea tatălui este internată într-un spital din Bucureşti în stare gravă şi se pare că medicii nu-i dau prea mari şanse de recuperare. pe Facebook, soţia lui Viorel Lis a făcut şi un apel pentru salvarea Teodorei, o fetiţă cu probleme grave de sănătate. 

RomaniaTV.net
13 mart. 2016, 10:30
Oana Lis, mesaj EMOŢIONANT pe Facebook: Salvaţi o viaţă!

Oana Lis cere ajutorul fanilor de pe Facebook pentru salvarea unei micuţe. „Numele pare să fi prefigurat viitorul a doi părinți din Reșița, căci o adevărată „Furtună” s-a iscat în sufletele lui Ionel și al Lilianei când au aflat că fetița lor este grav bolnavă. În august 2014, Teodora a început să se simtă rău, dar controalele făcute la Timișoara și București nu au arătat nimic îngrijorător. La începutul anului următor, problemele de sănătate ale copilei s-au agravat. A început să nu mai audă și să nu mai vadă bine. Câteva luni mai târziu, acuitatea vizuală a început să-i scadă și mai mult, iar la durerile de cap s-au adăugat și tulburări de mers care s-au accentuat în iulie 2015, când Teodora a fost supusă unui examen RMN. Era suspectă de scleroză multiplă, dar nu acesta era diagnosticul corect. A urmat un lung șir de puncții și analize RMN în mai multe spitale, însă fără vreun răspuns concludent. Disperarea i-a cuprins subit pe părinții fetiței pe 27 august, anul trecut, când au primit ultima veste la care s-ar fi putut gândi vreodată: copila lor de 7 anișori suferă de leucemie acută limfoblastică cu risc înalt. Boala necesită un tratament complex într-un centru de hemato-oncologie pediatrică, iar România nu dispune deocamdată de posibilitatea radioterapiei cu sedare, fapt confirmat chiar de medici. În această situație, Ionel și Liliana Furtună au apelat la Institutul de Oncologie Pediatrică „San Matteo” din Italia. Costurile sunt asigurate de stat, dar părinții Teodorei nu au bani să stea cu ea pe perioada tratamentului, deși trebuie să îi fie alături având în vedere vârsta fetiței. De aceea, orice ajutor oferit e binevenit”

Oana Lis este dărâmată de durere şi din cauza problemelor familiale. Femeia care a crescut-o se luptă între viaţă şi moarte pe un pat de spital din capitală în urma unui atac vascular. Mătuşa ei este în stare gravă, în comă, iar şansele ei de supravieţuire sunt minime.

„Sunt trista. Suparata. Matusa mea, Nasa mea care m-a crescut, sora bunicii mele a facut atac vascular. Acum e in coma. Ma doare ca nici n-am apucat sa-mi iau la revedere… Ce e viata, acum esti, acum nu mai esti… Ma uitam la oamenii intubati, in coma, la granita dintre viata si moarte…ne nastem goi… murim goi… degeaba nu chinuim toata viata sa strangem lucruri. Pleci cu ce ai facut in viata… bun sau rau”, a scris Oana Lis pe pagina de Facebook.